Miroslava Sládka po letech opět zatkli během voleb. Tentokrát kvůli nepovolené kampani

21.10.2017 10:11

V Chomutově v průběhu voleb zatkli předsedu republikánské strany Miroslava Sládka. Podle policistů totiž porušil volební zákon tím, že dělal nepovolenou kampaň.

Miroslava Sládka po letech opět zatkli během voleb. Tentokrát kvůli nepovolené kampani
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

U restaurace Monika zadržela policie Sládka kolem osmé hodiny večerní, zabavila mu klíče od auta a odvezla ho na služebnu. Propustili ho krátce před půlnocí. V pátek večer o tom na facebooku strany informoval Sládkův místopředseda Karel Fleischer.

„Včera ve večerních hodinách došlo v Chomutově k porušení pravidel voleb,“ komentovala mluvčí Ústeckého kraje Alena Bartošová. Důvodem zadržení bylo Sládkovo veřejné řečnění k lidem u zmíněné restaurace, které měla policie vyhodnotit jako propagaci strany v den voleb, čímž by politik porušil volební zákon.

Miroslav Sládek byl zatčen už v minulosti, a to v lednu 1998, krátce předtím, než měli poslanci zvolit prezidenta. Dodnes tvrdí, že jeho zadržení bylo politicky motivované a zorganizované tehdejšími vrcholnými politiky, včetně současného prezidenta Zemana a tehdejší hlavy státu Václava Havla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…