Mladík Šlouf brigádničil a peníze poslal do Nikaraguy. Podívejte se na video

17.06.2012 8:36

VIDEO UVNITŘ Předseda Ústředního výboru Socialistického svazu mládeže z roku 1984 Miroslav Šlouf se zamýšlel nad světovým mírem, vzpomínal na své začátky v Pionýru a na posílání finanční pomoci válkou postiženým zemím.

Mladík Šlouf brigádničil a peníze poslal do Nikaraguy. Podívejte se na video
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Tehdy 35letému Miroslavu Šloufovi patřilo nedělní zamyšlení Československé televize.

„Když mi bylo devět let, složil jsem pionýrský slib...“, zavzpomínal dnešní činovník SPOZ na své dětství. Šlouf během vysílání vyzdvihoval význam této organizace a připomněl solidaritu se zeměmi poškozenými válkou jako byly Libanon, Nikaragua, Salvador a Čad. „Peníze za pionýrské brigády jsme věnovali těm vzdáleným kamarádům na druhém konci světa,“ uvedl.

Tento klip sloužil jednak jako nábor vedoucích a členů Pionýra, ale zároveň jako propagace politiky impeacementu. Bylo to rok poté, co americký prezident Ronald Reagan vyhlásil program Hvězdných válek, protiraketového deštníku a kdy USA intervenovaly v Jižní Americe. „Proč se válčí? Můžeme s tím něco udělat? Musíme, jsem o tom přesvědčen. Jako občan, člověk, jako komunista,“ hájil potřebu míru pro rozvoj Šlouf.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …