Mlátil svoji manželku i dítě. Propustili jej z armády a seděl v base. Nové informace o vrahovi z Texasu

06.11.2017 9:54

Po masakru v Texasu, kde přímo v kostele Devin Patrick Kelley zastřelil téměř tři desítky osob, se v médiích nyní objevují velmi znepokojivé skutečnosti z vrahovy minulosti.

Mlátil svoji manželku i dítě. Propustili jej z armády a seděl v base. Nové informace o vrahovi z Texasu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Aleppo - zbraně

Již je zřejmé, že s největší pravděpodobností nešlo o teroristický útok. Strůjce masakru Kelley sloužil v armádě a není doposud nic známo o tom, že by snad konvertoval k islámu či podporoval přímo Islámský stát. Vše spíš nasvědčuje tomu, že se jednalo o čin agresivního a možná také psychicky narušeného jedince. Kelley se již v minulosti objevil před soudem kvůli obvinění, že se dopouštěl domácího násilí vůči své manželce a dítěti.

Svoji stopu zanechal Kelley také na sociálních sítích, kde se více méně svými úmysly netajil. Pokud by jeho komentářům byla věnována větší pozornost, možná nemuselo k masakru vůbec dojít. Jak uvádí server News.com.au, několik dní před masakrem se šestadvacetiletý Kelly na svém facebookovém profilu chlubil se svojí zbraní AR-15, která byla pravděpodobně použita také při útoku v baptistickém kostele.

Úřady již připustily, že zpětně facebookový profil Kelleyho zevrubně analyzují, byť samotný profil byl již smazán. Mimo jiné na něm měl jeho majitel umístěn známý citát spisovatele Marka Twaina o smrti: „Nebojím se smrti. Byl jsem mrtvý miliardy let před tím, než jsem se narodil, a neměl jsem s tím žádný problém.“ Podle informace z profesní sítě LinkedIn působil Kelly ve vzdušných silách USA mezi lety 2009 až 2013, ale musel armádu nedobrovolně opustit.

Důvodem k jeho propuštění bylo špatné chování a zmiňované domácí násilí. Ještě předtím mu byla snížena hodnost a byl odsouzen na dvanáct měsíců do vězení. Své zkušenosti z armády využil také při samotné střelbě v kostele. Oblečen byl celý v černém a na těle měl připásanou neprůstřelnou vestu. Jedno je však jisté, samotný vrah již vyšetřovatelům žádné nové poznatky o své minulosti nesdělí.

Po odchodu z místa činu jej pronásledoval jeden z místních ozbrojených obyvatel a Kelleyho tělo bylo nalezeno o několik set metrů dál. Zatím nicméně nebylo objasněno, jestli spáchal masový vrah sebevraždu či zemřel právě rukou svého pronásledovatele. Úřady zatím hlásí šestadvacet obětí a třicet zraněných. To by znamenalo, že řádění šíleného střelce v podstatě neunikl nikdo, kdo se právě v kostele či jeho bezprostředním okolí nacházel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…