Mlsna od Peake: Sedmým dnem je ministrem a už sahá po nové funkci

18.12.2012 14:32

Nový ministr bez portfeje a předseda legislativní rady vlády Petr Mlsna se uchází o post českého zástupce u Soudního dvora Evropské unie v Lucemburku. Mlsna je sice ministrem jmenován teprve od 12. prosince, přesto by toto křeslo od září vyměnil za místo v Lucemburku. Řekl to v rozhovoru pro Rádio Česko. Vláda by měla o českém zástupci jednat tento týden.

Mlsna od Peake: Sedmým dnem je ministrem a už sahá po nové funkci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus jmenoval nové ministry. Karolínu Peake ministryní obrany, Zbyňka Stanjuru ministrem dopravy a Petra Mlsnu ministrem bez portfeje

 "Já jsem se do výběrového řízení na post soudce tribunálu Soudního dvora Evropské unie přihlásil v polovině minulého roku, kdy o jakémkoliv mém angažmá jako ministra nemohlo být vůbec řeči. Výběrové řízení bylo uzavřeno někdy 11. srpna. To znamená, že ten můj zájem byl míněn i v té době zcela vážně," řekl rádiu Mlsna, někdejší náměstek vicepremiérky Karolíny Peake. Na otázku, zda by opustil ministerský post výměnou za místo v Lucemburku, odpověděl: "Ano."

Pokračuje v práci Karolíny Peake

Do té doby chce prý pokračovat v práci započaté Karolínou Peake, od níž převzal vládní funkce. Peake místo toho zamířila do čela ministerstva obrany.

Jedním z úkolů, které je podle Mlsny třeba dokončit, je návrh redukce agend a nákladů v rámci státní správy. Svůj druhý velký úkol vidí v přípravě prováděcích zákonů k novému občanskému zákoníku, k zákonu o obchodních korporacích a k zákonu o mezinárodním právu soukromém, uvedlo Rádio Česko.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…