Moje nemoc... Babiš zaskočil diváky TV Nova

02.12.2020 11:57

Chtěli byste si užít ráno s Andrejem Babišem? Ve snídani s TV Nova k tomu každý dostal příležitost. Premiér Babiš odtud promluvil k národu. Mimo jiné i o očkování proti nemoci covid-19. V této souvislosti prozradil, že on sám musí být velmi opatrný. A otevřeně popsal proč.

Moje nemoc... Babiš zaskočil diváky TV Nova
Foto: Repro Facebook Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) promluvil o státním rozpočtu na příští rok a zdůraznil, že vede menšinovou vládu, takže musí hledat podporu pro rozpočet i u jiných stran, což s sebou nese nutnost někomu ustoupit. „Budeme jednat se všema. Ale já myslím, že je dobře, že lidem nebereme peníze, že navyšujeme důchody a navyšujeme investice,“ pravil Babiš. Jedním dechem dodal, že kupříkladu Německo je zadluženo mnohem víc než Česko, takže my si prý zadlužování můžeme dovolit.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí

Vláda od 3. prosince rozvolňuje opatření, ale Babiš prý není klidný, protože čísla nově nakažených jsou stále vysoká. Lidé by tedy podle jeho názoru opravdu měli být hodně opatrní. „Já jsem z toho lehce nervózní, z toho vývoje. Máme nejvíc lidí, co zemřeli za posledních deset let, takže musíme být opatrní," apeloval na své spoluobčany s tím, že je v zájmu nás všech chovat se zodpovědně.

On sám se prý snaží být extremně opatrný. Všem lidem by doporučil nechat se očkovat i když to bude jen dobrovolné. Bude prý bezplatné a stát už se připravuje na to, jak tuto operaci spustí.

 „Já jsem kdysi onemocněl, když mně bylo 15, měl jsem krevní chorobu, chorobu krve - trombocytopenii a už 51 let nemám slezinu, což je hlavní imunitní orgán, takže mi musí říct lékař, jestli je to pro mě bezpečné,“ uvedl Babiš.

Pokud mu to lékař doporučí, očkovat se nechá.

Nakonec prozradil, jak nakupuje vánoční dárky. Prý kupuje jen jeden.

„Já to řeším každý rok stejně. Já kupuju vždycky jenom jeden dárek pro moji paní a tam mám její kamarádky, které mi vždycky poradí a já už potom tu fakturu zaplatím, protože nemám čas chodit po obchodech. Takže jsem si to tak zařídil. A moje paní nakupuje vždycky pro celou rodinu,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…