Moravec vytáhl bombu: Konec Blatného, ministerstvo má řídit Babiš s pomocí Prymuly

31.01.2021 14:27

V nedělních Otázkách Václava Moravce zaznělo, že by mohlo dojít k další výměně na křesle ministra zdravotnictví. Jan Blatný (za ANO) by mohl skončit do dvou týdnů. Celý resort by si pod svá křídla mohl převzít sám premiér Andrej Babiš (ANO). Má mu pomoct bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Moravec vytáhl bombu: Konec Blatného, ministerstvo má řídit Babiš s pomocí Prymuly
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Václav Moravec má Otázky

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

Podle moderátora Václava Moravce se pravděpodobně chystá další výměna na křesle ministra zdravotnictví.

V září z resortu odešel poslanec Adam Vojtěch.

Po něm nastoupil vakcinolog Roman Prymula, ale ten na svém postu vydržel jen pár týdnů. Vaz mu zlomila schůzka v jedné z restaurací na Vyšehradě. Restaurace přitom měla být nařízením samotného exministra Prymuly zavřena. Schůzky na Vyšehradě se zúčastnil i šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek a další osobnosti českého veřejného života.

Po Prymulovi přišel na řadu brněnský lékař Jan Blatný.

„Podle informací Otázek ověřených ze dvou na sobě nezávislých zdrojů by mělo do dvou týdnů dojít k další změně na ministerstvu zdravotnictví – měl by odejít současný ministr zdravotnictví Jan Blatný. S tím, že se uvažuje  o tom, že by řízení resortu zdravotnictví převzal buď Andrej Babiš, nebo Roman Prymula,“ poznamenal moderátor.

Pak dodal, že Prymula by měl být jakýmsi „výkonným ministrem“, který by úřad reálně řídil, nejspíš z pozice náměstka. Formálně by ministerstvo vedl osobně premiér Andrej Babiš.

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) však zdůrazňoval, že o případném pádu Jana Blatného nemá informace.

Premiér Andrej Babiš na dotaz ČTK řekl pouze to, že na spekulace ohledně odvolání ministra Blatného nehodlá reagovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…