Museli propouštět, pro vyhozeného politika ODS místo našli. Má žertovnou přezdívku

08.07.2013 10:10

Michael Hrbata vykonával funkci náměstka na Ministerstvu obrany. Hned poté, co ho odvolal ministr Vlastimil Picek, pro něj bylo vytvořeno místo na Univerzitě obrany v Brně. Informují o tom Lidové noviny a dodávají, že místo bylo vytvořeno navzdory tomu, že univerzita musí propouštět, aby ušetřila 45 milionů.

Museli propouštět, pro vyhozeného politika ODS místo našli. Má žertovnou přezdívku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Vlastimil Picek

Ke konci dubna odvolal ministr obrany Vlastimil Picek z funkce náměstka pro personalistiku Michaela Hrbatu. Již v červnu však nastoupil na Univerzitu obrany v Brně, a to na nově vytvořené místo zástupce rektora pro investiční rozvoj.

„Funkce byla zřízena 1. června 2013,“ informoval mluvčí univerzity Vladimír Šidla. Lidové noviny dále píší, že pracovní místo bylo vytvořeno přímo pro Hrbatu. Dokazuje to prý i to, že byl jediným osloveným. „Nevypsali jsme výběrové řízení, protože se nejdená o místo akademického pracovníka. Škola mu rovnou sdělila nabídku a on ji přijal,“ říká Šidla.

Objížděl vojenské hroby po světě

Na Ministerstvu obrany se prý nejvíce zapsal tím, jak se staral o odkaz československých vojáků. „Přezdívali jsme mu tady 'Hrobata'. Jen objížděl vojenské hroby všude po světě,“ cituje list jeho bývalého spolupracovníka. Hrbata ke svému novému angažmá na Univerzitě obrany prý řekl, že bude mít na starosti „rozvoj univerzity“.

LN také připomínají jeho cestu s armádními sportovci na 14 dní dní do Rio de Janeira v roce 2011. „Fandil nám,“ popsala prý jeho působení Ivana Roháčková z klubu Dukla.

Deník také upozorňuje na načasování vytvoření nového místa. Děje se tak v situaci, kdy škola bude muset propouštět pedagogy, aby ušetřila 45 milionů z částky, kterou dostává na platy. Mluvčí školy prý zatím nechtěl upřesnit, kolika lidí z 450 učitelů se propouštění bude týkat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…