Na Clintonovou se to valí ze všech stran. Tohle má být „paní Čistá“?

26.10.2017 8:55

Spojené státy stále „žijí“ aférou Hillary Clintonové a demokratů, kteří si zaplatili před prezidentskými volbami výrobu kompromitujících materiálů na Donalda Trumpa a jeho údajné vazby na Rusko. Společně s tím se však přetřásají i další podezřelé záležitosti spojené s Clintonovými.

Na Clintonovou se to valí ze všech stran. Tohle má být „paní Čistá“?
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová

Včera na kauzu falešných materiálů zevrubně reagoval samotný Donald Trump. „Demokraté nemohli najít výmluvu, že prohráli prezidentské volby, tak si vymysleli celý ten podvod s Ruskem. Je to skutečně ostuda a velmi znepokojivý obraz politiky v naší zemi. Je smutné, že se odhodlali k něčemu tak špinavému. Zaplatili obrovské množství peněz na vytvoření falešných dokumentů, ale Hillary Clintonová to stejně popírá,“ podivoval se Trump před novináři v Bílém domě.

„A podívejte se, co se také dělo po té dohodě o uranu. Připomíná mi to aféru Watergate,“ zmínil prezident další nepříjemnou kauzu manželů Clintonových. Clintonová před lety ve svém úřadu posvětila transakci, díky které získali Rusové kontrolu nad dvaceti procenty amerického uranu. Následně Nadace Clintonových obdržela asi 150 milionů dolarů od investorů, kteří se na transakci podíleli.

Britský deník Daily Mail zase informuje o obrovském honoráři ve výši 500 000 dolarů od banky napojené na Kreml, které obdržel Bill Clinton krátce po uzavření kontraktu za své vystoupení v Moskvě. Nyní se ukazuje, že načasování celé této transakce udivilio i samotnou FBI, ale přesto se rozhodla nepodniknout žádné další kroky. Uzavření dohody o uranu a předání šeku v hodnotě půl milionu dolarů proběhlo v přibližně stejnou dobu před sedmi lety.

Nicméně, FBI tehdy došla k závěru, že Rusové se snaží získat nadstandardní přístup ke Clintonové coby šéfce americké diplomacie i k jejímu manželu Billovi. „Není pochyb o tom, že se zaměřili právě na Clintonovou, která byla hlavním kritikem Obamovy strategie o obnovení vztahů s Ruskem,“ uvedl nejmenovaný zpravodajec pro server Hill. Krátce poté FBI nastartovala akci, při které bylo odhaleno několik ruských špiónů.

Hlavní roli v celém příběhu hrála Cynthie Murphyová, který se vydávala za účetní z New Jersey. Společně s modelkou Annou Chapmanovou se stala jednou z několika odhalených ruských špiónů. Murphyová se dostala do kontaktů s blízkým přítelem Clintonové Allanem Patricofem, který přispíval demokratům i samotné Clintonové na kampaň. Den poté, co bylo zatčeno několik špiónů, obdržel Bill Clinton zmiňovaný půlmilion od ruské banky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…