Na Ukrajině prý proběhlo tajné setkání oligarchů. Prezident Porošenko by se měl začít obávat

05.08.2015 18:41

Ukrajinský poslanec Sergej Leščenko napsal na svém blogu o údajném sletu ukrajinských oligarchů. K tomu mělo dojít 1. srpna v hotalu Hyatt a Leščenko jej popisuje jako další varování Porošenkovi a Jaceňukovi. Informují První zprávy.cz.

Na Ukrajině prý proběhlo tajné setkání oligarchů. Prezident Porošenko by se měl začít obávat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ukrajinský prezident Petro Porošenko

Setkání se údajně konalo jako „reakce oligarchů na ztrátu svého vlivu a zisků,“ pročež Kyjev umožnil vytvoření „nové třídy oligarchů.“ Podle Leščenka „vše dopadne špatně.“

„Zúčastnil se jí Rinat Achmetov, Sergej Taruta, Viktor Pinčuk, Vasilij Chmelnickij a Jurij Kosjuk. Někteří kvůli jednání přerušili svoji dovolenou, část nepřijela jako Konstantin Ževago, který  poslal svého důvěrníka. Dalším byl zástupce Eugena Utkina. Valerij Choroškovskij byl na telefonu s jedním z iniciátorů setkání,“ píše Leščenko na blogu.

Podle Leščenkova „informovaného zdroje“ se účastníci setkání shodli na tom, že „v zemi je něco špatně“. A chtěli najít společné řešení situace. Padaly návrhy na vytvoření nové politické strany či „mocného svazu průmyslníků“, s cílem hájit zájmy účastníků.

Celý text zde

„To je další varovný signál pro prezidenta Porošenka a premiéra Jaceňuka,“ píše Leščenko. Oligarchové totiž podle něj mají problém s tím, že již nevydělávají jako dřív, zatímco jiní začli vydělávat dvakrát rychleji.

„Polovičaté reformy, otálení, zbabělost, sabotáže a korupce vedou k neuspokojivým výsledkům. A oznámená 'deoligarchizace' bude mít za následek banální přerozdělování majetku a 'neooligarchizaci',“ tvrdí Leščenko. Jedno kteří oligarchové vyhrají, „v každém případě, to skončí špatně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…