Na Ukrajině se našlo tělo pohřešovaného ruského fotografa

03.09.2014 9:09

Na Ukrajině byl nalezen mrtev ruský fotograf Andrej Stěnin. Byl pohřešován měsíc a pracoval pro agenturu RIA Novosti, která dnes jeho smrt potvrdila.

Na Ukrajině se našlo tělo pohřešovaného ruského fotografa
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bezdomovkyně u nádražního hotelu Expres

Stěnin byl naposledy spatřen 5. srpna. „Náš kolega, fotograf Andrej Stěnin, je mrtev. Ukazuje se, že nebyl vězněn... Zemřel před měsícem. Jeho automobil se dostal do palby a shořel na silnici u Doněcku," řekl dnes šéf mediálního holdingu Rossija segodňa Dmitrij Kiseljov, v jehož rámci RIA Novosti působí.

Ruská televize dnes odvysílala záběry vraku automobilu, v němž fotograf údajně zahynul.

Ruští novináři od srpna vedli rozsáhlou kampaň za Stěninovo osvobození v domnění, že byl zajat. Rusko případ vyšetřovalo od poloviny srpna a pracovalo s hypotézou, že novináře unesla ukrajinská Národní garda.

„Zatímco jsme dělali vše možné i nemožné, abychom ho zachránili, Andrej už bohužel nebyl naživu. Vše, co jsme o něm slyšeli od Ukrajinců, byly lži," řekl Kiseljov.

Stěnin pracoval na Ukrajině od května a pořídil reportáže z Kyjeva a také z bašt proruských separatistů na východě země. Na Ukrajině v červnu přišli o život tři ruští žurnalisté a koncem května zemřel italský fotograf se svým ruským asistentem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …