Na internetu se prý pořád dá koupit alkohol

20.09.2012 18:20

Již od minulého pátku je v České republice zakázán prodej jakéhokoliv tvrdého alkoholu nad 20 procent obsahu lihu. Některé internetové obchody však stále nabízejí jeho prodej a přijímají objednávky.

Na internetu se prý pořád dá koupit alkohol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Částečná prohibice. Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Poptávka na internetu přitom v době krize vzrostla o stovky procent. Marketingový průzkum společnosti Effectix, ze kterého cituje server Aktuálně.cz,  upozorňuje zejména na zahraniční weby. Některé specializované internetové obchody vystavují zakázaný alkohol, a umožňují jeho objednání. Informaci doprovázejí dovětkem, že zboží bude expedováno až po zrušení zákazu prodeje, ovšem podle analytiků na situaci i tak vydělávají.

„Je to ale klasický případ černého trhu v podání moderních technologií. Spíše však očekávám vznik nových e-shopů v zahraničí s těžko dohledatelným vlastníkem a jasným cílením na český trh. Zde vidím zatím mezeru s možnou dohrou u soudu,“ uvedl David Bauckmann z marketingové společnosti Effectix.

Některé eshopy se přitom tváří, že žádná prohibice neexistuje a alkohol u nich lze objednat bez problémů. Je však otázkou, zda by jej případně doručily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…