Na manažery H-Systemu se prý amnestie vztahovat neměla

11.02.2013 12:28

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman napadl rozhodnutí o zastavení trestního stíhání bývalých manažerů H-Systemu. Proti rozhodnutí Vrchního soudu v Praze podal dovolání.

Na manažery H-Systemu se prý amnestie vztahovat neměla
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Podle názoru nejvyššího státního zástupce bylo rozhodnuto o zastavení trestního stíhání, aniž byly splněny podmínky pro takové rozhodnutí, proto využil svého oprávnění k podání mimořádného opravného prostředku," uvedla pro server iDNES.cz mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Helena Markusová.

Šéf H-Systemu Petr Smetka si už sedmým rokem odpykává svůj trest 12 let odnětí svobody. Na jeho osobu se prezidentská amnestie nevztahuje. Jaroslav Vítek, Jaroslav Eliáš a Ladislav Tůma, kteří měli stejně jako Smetka splácet vzniklé škody, byli v roce 2011 za spoluúčast na podvodech s levným bydlením odsouzeni podmíněně. Tresty byly podle Nejvyššího soudu nízké a případ vrátil zpět k projednání.

Dřív než nové rozhodnutí ale přišla amnestie Václava Klause. Podle jejího druhého článku Vrchní soud v Praze trestní stíhání manažerů ukončil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…