Na policisty a bezpečnost peníze nejsou, ale na festival „Všichni jsme Afričani“ magistrát má, rozčílil se Okamura

15.01.2021 22:33

Pražští zastupitelé rozhodli v minulém roce o finanční podpoře LGBT festivalu Prague Pride, který obdržel jeden milion korun, šlo o největší částku, kterou kdy festival dostal, a to se kvůli opatřením spojeným s koronavirem nekonal v obvyklém rozsahu. Na další podporované festivaly a akce upozornil na facebooku předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

Na policisty a bezpečnost peníze nejsou, ale na festival „Všichni jsme Afričani“ magistrát má, rozčílil se Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Připomněl také fakt, že vládnoucí pražská koalice v čele se Zdeňkem Hřibem snížila počet tabulkových míst pražské městské policie, od začátku letošního roku počet strážníků klesl o 220, prý v rámci úspor. 
 
„Na policisty a bezpečnost peníze nejsou, ale na festival „Všichni jsme Afričani“, na celoroční činnost Společnosti pro queer paměť, která mimo jine´ usiluje o „odborné historické poznání LGBT minulosti“ či na průvod Prague Pride magistrát peníze má…,“ nelíbí se předsedovi SPD.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
A přidal i konkrétní částky. „Praha věnovala na homosexualistický festival sto tisíc korun. Praha rovněž podpořila částkou 120 tisíc korun festival „Tvůrčí Afrika aneb všichni jsme Afričani“. Další homosexualistický projekt, který Praha finančně podporuje, je Centrum queer paměti, které prý „vytváří vysoce profesionální zázemí pro uchování kulturního dědictví pražské queer komunity“ – na to šlo sto tisíc korun,“ nestačí se divit. 
 
Pražské zastupitelstvo prý také schválilo individuální dotaci v hodnotě přes 5,1 milionu korun neziskové organizaci Integrační centrum Praha, která se má starat o integraci migrantu° v Praze.
 
„Vidíme, jak by to dopadlo, kdyby se tyto strany chopily moci v celém státě,“ uzavřel předseda SPD. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…