Na řeckých hranicích se válčí. Migranti uvěřili fámě z internetu a chtějí dál do Evropy

06.04.2019 20:20

Nedaleko Soluně se v pátek opětovně střetly stovky migrantů s řeckou policií. Důvodem jsou snahy migrantů pokračovat v cestě ke hranici se Severní Makedonií. Píše o tom server Lidovky.cz.

Na řeckých hranicích se válčí. Migranti uvěřili fámě z internetu a chtějí dál do Evropy
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Migranti totiž uvěřili fámám ze sociálních sítí, že hranice se Severní Makedonií bude brzy opět průchozí. Potyčky tak začaly ve čtvrtek a v pátek u tábora Diavata. Například v pátek dokonce kordon schytal spršku kamení, policisté tak museli využít slzný plyn či ohlušující granáty. 

Původní text ZDE.

Dezinformace mimo jiné uvádějí, že úřady jsou připraveny otevřít hranice se Severní Makedonií, a to v případě, že dojde k jejímu obležení uprchlíky mířícími na Balkán a do střední a západní Evropy. Takto se v letech 2015 a 2016 dostalo do Německa a dalších zemí více než jeden milion migrantů. 

Proti zprávám se snaží bojovat i řecký ministr pro migraci Dimitris Vitsas, jenž vzkázal, že zprávy o otevřených hranicích jsou lživé. Migranty vyzval, aby se vrátili. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…