Na sněmu Svazu měst a obcí vystoupí prezident Miloš Zeman

24.05.2019 6:25

Delegáti na závěrečném dni 17. sněmu Svazu měst a obcí ČR dnes budou volit svého předsedu. Stát by se jím měl znovu dosavadní předseda František Lukl, který nemá protikandidáta. Dnes na sněmu promluví prezident Miloš Zeman i ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO).

Na sněmu Svazu měst a obcí vystoupí prezident Miloš Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman přijal nejvyšší ústavní činitele České republiky: předsedu Senátu PČR Jaroslava Kuberu, předsedu Poslanecké sněmovny PČR Radka Vondráčka a předsedu vlády ČR Andreje Babiše

Na sněmu by se mělo mluvit o rekodifikaci stavebního práva, odpadovém hospodářství nebo protikorupčních legislativních opatřeních. Členy svazu je 2754 měst a obcí. Je v něm všech 27 statutárních měst a 458 měst (asi dvě třetiny ze všech), zbytek jsou obce.

Svaz navrhuje, aby mandát zastupitelů měst a obcí byl pětiletý namísto dosavadního čtyřletého, chce proto změnit volební zákon. Podle Lukla tato délka lépe odpovídá času, který je potřeba na prosazení a uskutečnění velkých investičních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…