Na trest smrti! Trump zjistil, že ho Hillary měla špehovat. Jde o Rusko

14.02.2022 13:42 | Ze sítí

Z vyšetřování právníka prezidentské kampaně Hillary Clintonové Michaela Sussmanna vyplývají informace, že měl být bývalý americký prezident Donald Trump údajně na popud kampaně Clintové špehován a tým Trumpovy protikandidátky zapojoval odborníky na technologie do infiltrací serverů v Trump Tower s cílem získání materiálu, jenž by se dal využít ke spojení amerického exprezidenta s Ruskem. „V dřívějších dobách naší historie by se tento zločin trestal smrtí,“ zní od Trumpa po zveřejnění spisu z průběhu vyšetřování.

Na trest smrti! Trump zjistil, že ho Hillary měla špehovat. Jde o Rusko
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí
Trump prohlášení o špehování ze strany Clintonové vydal v rámci vyjádření k soudnímu spisu speciálního právního poradce Johna Durhama, který byl již v květnu 2019 pověřen nejvyšším státním zástupcem Spojených států Williamem Barrem v rámci dohledu na sbírání důkazů při vyšetřování napojení Trumpa na Rusko.

Nejnovější Durhamův spis hovoří o možném střetu zájmů v souvislosti s právníkem kampaně Clintonové Michaelem Sussmannem, jenž je obviněný ze lhaní FBI.

Sussmann FBI při předkládání dokumentů, jež měly spojovat Trumpa s Kremlem, řekl, že nepracuje ve prospěch Clintonové, čímž se měl lhaní dopustit.

Ze spisu Johna Durhama týkající se tohoto případu podle serveru Insider vyplývá, že měly být právě prostřednictvím právního zástupce Clintonové podávány nabídky technologickým společnostem, aby infiltrovaly Trumpovy servery v Trump Tower a získaly tak materiál, který by šel použít ke spojení exprezidenta s Ruskem.

Záznamy ukázaly, že Sussman v rámci kampaně Clintonové svou práci na obvinění ze spolupráci Trumpa a ruské banky Alfa bank opakovaně účtoval. Podílet se spolu s ním na této záležitosti měli i další lidé včetně kybernetických výzkumníků a řady zaměstnanců internetových společností.

Do případu měl být zapojený i technologický manažer, který podle Durhamova spisu požádal výzkumníky, aby „vytěžili internetová data a vytvořili ‚závěr‘ a ‚narativ‘ spojující tehdejšího kandidáta Trumpa s Ruskem“.

Durham tvrdí, že Sussman pracoval jménem nejméně dvou klientů, kampaně Clintonové a právě tohoto technologického manažera, když svá tvrzení ohledně Trumpa předával FBI.

Trump v sobotu uvedl, že Durhamův spis poskytuje „nezpochybnitelný důkaz“, že jeho kampaň a prezidentský úřad „špehovali agenti placení kampaní Hillary Clintonové ve snaze rozvinout zcela vykonstruované spojení“.

„Jedná se o skandál, který je svým rozsahem a velikostí mnohem větší než Watergate, a ti, kteří se na této špionážní operaci podíleli a věděli o ní, by měli být trestně stíháni,“ dodal též s přirovnáním k aféře Watergate spojené s Richardem Nixonem. V „dřívějších dobách“ by se podle Trumpa podobný zločin v Americe trestal smrtí.

Ti, kteří byli prostřednictvím špehování poškozeni, by měli podle Trumpa dostat odškodnění.

Obvinění Trumpova volebního týmu a jeho poradců, tvrdící, že před americkými prezidentskými volbami v roce 2016 spolupracovali s Ruskem, se až do roku 2019 zabýval zvláštní vyšetřovatel FBI Robert Mueller. V jeho závěrech je uvedeno, že Trump ani jeho tým s Ruskem nespolupracovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…