Na vysílání kolem amerických voleb musela televizní rada reagovat. Jinak by vypadali jako parta hňupů, soudí Ondřej Neff

13.01.2017 10:12

Publicista Ondřej Neff se na serveru Neviditelný pes vyjádřil k práci Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. RRTV vyplísnila veřejnoprávní Českou televizi za to, jak informovala o prezidentských volbách v USA. V souboji Donalda Trumpa a Hillary Clintonové prý redaktoři stojící před televizními kamerami nadržovali Clintonové. Neff má za to, že to členové rady museli říct, pokud nechtěli být za „hňupy“.

Na vysílání kolem amerických voleb musela televizní rada reagovat. Jinak by vypadali jako parta hňupů, soudí Ondřej Neff
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Neff

„Ono je to tak: nadržování Clintonové čouhalo z televizního zpravodajství fakt nápadně. Jsem spíš posluchač rozhlasu než televizní divák a rozhlas jsem sledoval kolem amerických voleb hodně pozorně. Podle mého subjektivního názoru byl veřejnoprávní rozhlas velmi nestranný. To se o České televizi opravdu říct nedá a s jistou mírou škodolibosti by se dalo říct, že míra neobjektivity byla tak silná, že i rada na ni musela reagovat, pokud nechtěla vypadat jako parta hňupů,“ napsal bez obalu Neff.

Důvěra v Českou televizi tím podle publicisty notně utrpěla. Nikdo nemá rád, když z něj jiní dělají blbce, a přesně o to se prý veřejnoprávní televize pokoušela. Občané proto čím dál raději hledají informace na internetu.

Celý komentář naleznete zde

Publicista si však klade ještě tři zásadní otázky. Trápí ho myšlenka, zda tato rána za uši redaktory neovlivní až příliš. Byla sice oprávněná, ale nepovede k tomu, že se teď pracovníci České televize budou bát o lecčems referovat? Nebylo by snad lepší, kdyby si pracovníci ČT sami uvědomili svou chybu a změnili styl práce? A do třetice asi ta nejdůležitější otázka: je takového vnitřního očistného procesu Česká televize vůbec schopna?

Neff přiznává, že nezná odpověď na žádnou z položených otázek. Obratem ovšem dodává, že on ji znát nemusí. Měla by je znát sama Česká televize a zmíněná rada. Rozhodnutí RRTV Neff rozhodně považuje za vítaný krok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…