Na záznam mluvit nebudu. Můj šéf je Babiš. Prymulův „dozor“ se dostal pod ruku novináři

24.10.2020 8:00

„Babišův dozor u Prymuly“ Marek Hanč, který nesl nelibě, že byl natáčen před týdnem na ministerstvu zdravotnictví, poskytl Seznam Zprávám rozhovor o své roli. Jde o marketingového experta, který dostal na starost zlepšení komunikace. Během rozhovoru s redaktorem Jiřím Kubíkem se několikrát ptal, zda to je mimo záznam. Jeho šéfem je prý Andrej Babiš. „Nemám být vidět,“ prohlásil.

Na záznam mluvit nebudu. Můj šéf je Babiš. Prymulův „dozor“ se dostal pod ruku novináři
Foto: FB A. Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Seznam Zprávy zveřejnily rozhovor s marketingovým expertem hnutí ANO Markem Hančem. Ten byl zachycen v reportáži Seznamu Zprávy Neboli, kde nesl nelibě to, že je natočen na ministerstvu zdravotnictví a působil jako Babišův dozor u Prymuly. Hanč působil dříve jako poradce primátorů Prahy Pavla Béma či Bohuslava Svobody. Dále měl působit u ministra průmyslu Jana Mládka. V poslední době je ovšem v marketingovém štábu kolem Andreje Babiše.

Celý rozhovor ZDE

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí

Na ministerstvu dle svých slov působí 32 dní, tedy od nástupu ministra Prymuly. „Vždyť jste tam působil i za ministra Vojtěcha,“ zareagoval autor článku Jiří Kubík. „Ne, ne, ne. No tak my máme ten systém takový, že jako pomáháme ministrům průběžně. Já jsem dostal na starost zlepšení komunikace,“ odpověděl Hanč.

Dále se tázal, zda je to off the record, tedy mimo záznam, na což Kubík reagoval slovy, že rozhovor je on the record, tedy na záznam. To však Hanč nechtěl, prý mají v týmu pravidlo, že o této práci nemluví. „Neznáme se, já vás vnímám, že vás čtu, ale chci říct jednu věc. Za těch pár dnů se podařilo dost věcí. Měli jsme naplánováno řešit dezinformace, tiskovku na toto téma, oslovení Jakubů Jandů (šéf centra Evropské hodnoty, pozn. red.), kteří nám dost pomáhali, Jakubů Kalenských (analytik dezinformačních kampaní, pozn. red.). Měli jsme připravenou velkou kampaň. Myslím, že se ta komunikace výrazně zlepšila,“ myslí si marketingový expert.

Poté se reportér tázal na to, proč zůstává v utajení a proč se snažil bránit v reportáži Václava Dolejšího, aby byl v záběru. Prý je to kvůli tomu, že mají pravidlo, že nemají být vidět. Přiznal též, že je placen hnutím ANO a pomáhá ministrům za ANO. Kvůli krizové komunikaci též suploval práci tiskového aparátu, který se teprve ustanovoval.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

Není ani prý zákulisním hráčem, který tahá za nitky. Vyvrátil i spekulaci, že by stál za schůzkou Prymuly a Faltýnka. „Ale možná je chyba, že jsem se měl zeptat ministra, kam jede. Ale jak říkám, nemám potřebu být vidět, nemám potřebu se prodávat na trhu, jak skvělou práci dělám, nebo nedělám,“ dodal.

Jeho šéfem má být přímo Andrej Babiš. „No, a není to pak těm ministrům proti srsti, že tam mají de facto špiona?“ ptal se redaktor. „No, já nevím. Já jsem tady nepůsobil... Ale bavíme se off record?“ tázal se opět Hanč. Kubík odpověděl, že by s ním rád mluvil normálně, na což Hanč odpověděl, že to asi nepůjde, jelikož nemá povolení od šéfa a nemá potřebu vystupovat veřejně.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …