Nadávali Zahradilovi, ten se smál. Šlo o Jourovou a EU. Zaujme Klause ml.

11.09.2019 12:40

Europoslanec ODS Jan Zahradil považuje portfolio, které získala Věra Jourová jako česká eurokomisařka, za prohru této vlády. Místo digitální agendy, vnitřního trhu nebo mezinárodního obchodu, jimiž se podle jeho slov holedbal premiér Andrej Babiš (ANO), jsme dle mínění Zahradila dostali cosi, co nese název „politruk EU“. A právě tato slova následně vzbudila vlnu reakcí na sociálních sítích.

Nadávali Zahradilovi, ten se smál. Šlo o Jourovou a EU. Zaujme Klause ml.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

„Portfolio přidělené ČR považuji za prohru této vlády. Místo digitální agendy, vnitřního trhu nebo mezinárodního obchodu, jimiž se holedbal @AndrejBabis, jsme dostali cosi, co směle snese název ‚politruk #EU‘,“ uvedl Zahradil na svém twitterovém účtu poté, co se dozvěděl, jaké portfolio jeho vláda dostane.

Dnes v 17 mluvím na @CRozhlas @Radiozurnal1 o nové Evropské komisi. Portfolio, přidělené ČR, považuji za prohru této vlády. Místo digitální agendy, vnitřního trhu nebo mezinárodního obchodu, jimiž se holedbal @AndrejBabis, jsme dostali cosi, co směle snese název “politruk #EU”.

— Jan Zahradil (@ZahradilJan) September 10, 2019

Anketa

Máte důvěru ve Věru Jourovou? (Hlasování od 11.9.2019)

13%
87%
hlasovalo: 9931 lidí

„Podle Jana Zahradila bude pí. Jourová v EK něco jako ‚politruk‘, postkomunismus jazyka a myšlení je děsivá zatěž,“ poznamenal k Zahradilovým slovům komentátor Petr Fischer.

„Když mluvíte o smělosti, tak se taky osmělím: Nepřijde Vám to s těmi odkazy k politrukům a tak dále už trapný? Já vím, nepřijde. Ale je,“ dodal komentátor Petr Honzejk. Na Facebooku pak ještě přidal vysvětlení: „Tady jde o to, že používaným výrazivem děláte z EU nový Sovětský svaz, což je přesně to, co dělají ultras, kteří chtějí Unii rozbít. To Vy – stále ještě doufám – nechcete, tak jen upozorňuju, že Vaše příměry začínají být trapné, abyste se dál neshazoval,“ podotkl k Zahradilovi.

„Ale. Už i cenzura výraziva? Nějaký seznam nedoporučených termínů? Postupuje to rychleji, než se zdá,“ opáčil Zahradil.

„Cenzura? Proboha, jaká cenzura? Vždyť Vy jste už stejnej jako ti okamurovsko-klausovský ultras i v týhle promyšlený hysterii...“ odvětil Honzejk.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

„Na sítích se mi u tradičních nevoličů ODS opět daří. Včera například mi dělal PR napřed Petr Fischer, pak Martin Fendrych. Určitě se ještě někdo přidá,“ poznamenal dnes na facebookové platformě Jan Zahradil. Komentátor Martin Fendrych totiž Zahradila nazval něco jako Zemanem ODS. Zahradil k tomu dodal: „Já si myslel, že jako Klaus jr. nebo Foldyna.

Schválně kdo první ze zmíněné bubliny sem napíše něco jako ‚Táhni do Trikolóry‘ nebo ‚ODS bych kvůli Zahradilovi nikdy nevolil‘,“ podotkl dále Zahradil. „Já bych Vás v Trikolóře také ráda viděla...“ odvětila jedna z uživatelek. „Nedávejte mi tady polibky smrti,“ odvětil Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…