Náměstek slibuje: Peníze na internet budou. Od Kalouska. Snad

04.03.2012 12:18

Jak to tedy bude? Ministerstvo kultury před několika dny informovalo knihovny, že nemá peníze, aby jim od konce března platilo připojení k internetu. Knihovny přitom tuto povinnost mají ze zákona.

Náměstek slibuje: Peníze na internet budou. Od Kalouska. Snad
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

"Jsem optimista," prohlašuje nicméně náměstek ministryně kultury Radek Zdráhal s tím, že potřebných 25 milionů korun rezort nakonec sežene. A když ne, knihovny připojení za několik stokorun nemůže zruinovat.

Není to najednou. Nic jsme nezačali

„Není to najednou, má to rozsáhlou historii. Šlo o projekt v rámci Komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS), který realizovalo ministerstvo vnitra a předtím ministerstvo informatiky od roku 2004. Vnitro tento projekt v letošním roce ukončilo. A myslím si, že ministerstvo kultury učinilo vše, co bylo možné, aby ho mohlo převzít. V žádném případě tedy projekt neukončujeme, protože jsme ani nic nezačali. A záleží pouze na uvolnění finančních prostředků, zda v něm budeme moci pokračovat,“ vysvětlil pro Týden.cz Zdráhal.



Čekání na Kalouska

Celkovou částku pak vyčíslil na 25 milionů korun. „Poptali jsme v rozsáhlém průzkumu veškeré knihovny vedené v evidenci ministerstva kultury, zda se chtějí do internetizace zapojit. Nakonec se jich přihlásilo 2500 a nás zajímalo, v jakém rozsahu a co by rády využívaly. Zjistili jsme, že službu lze poskytovat rámcově za 25 milionů korun. V současné době se horečně vyjednává s ministerstvem financí, abychom tuto částku dostali do našeho rozpočtu a mohli dál projektu pokračovat,“ dodal náměstek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…