Napětí se dál stupňuje: Washington poslal KLDR nové varování. Raketové

30.07.2017 22:17

Komunistická Severní Korea oznámila světu, že provedla další úspěšný test balistické rakety a teď je schopná ohrozit území Spojených států. Prezidentovi USA Donaldu Trumpovi možná i proto dochází se Severokorejci trpělivost. Nejenže nad Korejským poloostrovem přeletěly americké bombardéry, ale Trump ukázal, že jeho armáda dokáže balistickou střelu zničit dřív, než dopadne na severoamerický kontinent.

Napětí se dál stupňuje: Washington poslal KLDR nové varování. Raketové
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Armáda Spojených států provedla úspěšný test obranného systému THAAD, který dokáže ještě za letu zlikvidovat balistickou střelu, ať už severokorejskou nebo třeba íránskou. Informuje o tom agentura Reuters. Obranný systém bude umístěn také do Jižní Koreje, aby dokázal chránit amerického spojence. Čínu tato skutečnost znepokojuje, neboť se obává dalšího nárůstu napětí v regionu.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Systém THAAD ale úspěšně zlikvidoval raketu středního doletu, zatímco Severokorejci otestovali raketu dlouhého doletu. Než severokorejská raketa dopadla do japonských vod, uletěla prý tisíc kilometrů.

Další informace naleznete zde

Američané ale podle agentury Reuters nezahálejí, shromažďují data z dosavadních testů systému THAAD a neustále ho vylepšují. Své spoluobčany o tom ujistil šéf Agentury protiraketové obrany (MDA) Sam Greaves.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…