Napsal jsem TOP 09 a ODS a vůbec mi neodpověděli, stěžoval si v rádiu místopředseda českých seniorů

20.09.2016 18:35

Hostem úterní Kauzy dne na Rádiu Impuls byl místopředseda Rady seniorů Milan Taraba. V úvodu prozradil, že senioři z rady oslovili řadu parlamentních stran a některé přislíbily spolupráci. Zato TOP 09 nebo ODS prý vůbec neodpověděly. V České republice je podle něj reálné, aby důchody vzrostly až na 14 500 korun.

Napsal jsem TOP 09 a ODS a vůbec mi neodpověděli, stěžoval si v rádiu místopředseda českých seniorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seniorka na sluníčku

„Máme vyjednanou spolupráci s komunisty, s ČSSD, s lidovci, ale pokud nám neodpověděla ODS nebo Topka, tak to je jejich věc,“ začal hned na úvod zostra host. Kupříkladu předseda ANO Andrej Babiš už před rokem uznal, že senioři si zaslouží vyšší důchody, ale teprve před krajskými volbami se našlo 300 korun navíc pro každého. „My jsme psali celé vládě, nejde tady o jediného ministra.“

Ideální by bylo, kdyby důchody dosáhly hranice 14 500 korun. V tuto chvíli průměr činí asi 12 000. Taraba na tom trvá i s vědomím, že existují země, kde si o takovýchto státních důchodech mohou lidé nechat jen zdát. Zmínil např. Japonsko, kde péče o seniory leží především na bedrech rodiny.

Nakonec prozradil, že on sám je stále ekonomicky aktivní a o důchod si nepožádal, přestože už by na něj měl nárok. Pokud mu to zdraví dovoluje, hodlá takto pokračovat. Podobně by se mohl chovat každý občan, pokud mu to dovolí zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…