Národ má ze Zemana hnědé slipy, varuje exvelvyslanec Kolář. A příští rok prý bude ještě hůře...

27.12.2015 21:24

Podle někdejšího českého velvyslance v Rusku Petra Koláře nás čeká rok Miloše Zemana. Chce si to prý ještě pořádně užít. Alespoň to řekl v rozhovoru pro server Neovlivní.cz.

Národ má ze Zemana hnědé slipy, varuje exvelvyslanec Kolář. A příští rok prý bude ještě hůře...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana ze zámku v Lánech

Kolář, který se dnes věnuje byznysu a občanské iniciativě hájící evropské hodnoty, v rozhovoru mimo jiné uvedl, že tón dění v Česku v uplynulém roce udával nejvíce právě prezident Miloš Zeman. „Jakkoliv nerad, musím to s nelibostí připustit,“ uvedl k tomu. „Nechci vyjmenovávat všechny jeho slavné skutky, kterými podle mého názoru pokračuje neúnavně a vytrvale v ponižování politické kultury v naší zemi a snaží se nás posunout směrem na východ. Každý soudný a alespoň průměrně pozorný občan České republiky si počínání prezidenta musí všímat, i když bychom si jistě přáli raději nevidět, neslyšet… A nestydět se,“ poznamenal Kolář. Podle něj však má chování Zemana i své plus. 

„Stále více hlavně mladých lidí je konfrontací s hulvátstvím, nabubřelostí a laciným populistickým hnědnutím prezidenta Zemana probíráno k aktivitě. Nechtějí se nechat ani zastrašit, ani vystrašit, ani manipulovat. Snad tedy i díky Miloši Zemanovi sebevědomých občanů ochotných bránit naši demokracii, svobodu a západní orientaci bude přibývat,“ podotkl. 

Jak následně v rozhovoru také řekl, strach z terorismu a uprchlické vlny v roce 2015 vážně zatřásl s naší demokracií. „Značná část naší společnosti prodělala šok z leknutí a v důsledku toho jí zhnědly nejen slipy. Strach je přirozený instinkt, ale nesmí se stát hlavním hybatelem společenského a politického dění. To pak vede k paralýze a sebedestrukci,“ řekl. Zároveň se domnívá, že svět změnily v roce 2015 především teroristické útoky v Paříži, vstup Ruska do syrského konfliktu a ploty na hranicích mezi státy EU.

Stejně jako řekl, že klíčovým hráčem v Česku v příštím roce bude prezident Zeman, povzbuzován konvičkovci, sládkovci či putinovci, ve světě to podle něj budou Angela Merkelová, Vladimir Putin a Barack Obama. „A alespoň v prvních měsících roku 2016 to bude také kandidát na amerického prezidenta Donald Trump. Díky jeho volební kampani se Amerika probere z letargie a všichni slušní Američané, lhostejno, zda demokraté či republikáni, se spojí proti němu. Rčení, že co nás nezabije, to nás posílí, platí v případě USA dvojnásob,“ domnívá se Kolář. 

A co nás podle Koláře potká v příštím roce? Podle jeho názoru bude téměř poražen Islámský stát, ale pouze vojensky, nikoliv ideologicky. Prezidentské volby ve Spojených státech vyhraje podle něj Hillary Clintonová a David Cameron vyhlásí referendum o setrvání Spojeného království v EU a Britové se těsně přikloní k setrvání v Evropské unii.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…