Natočili jste o mě nekrolog, ale já z politiky neodcházím, durdil se Kalousek na ČT. Pak se ptal, jestli se má zastřelit

24.10.2017 22:59 | Zprávy

V úterních Událostech, komentářích České televize debatovali o povolební situaci v Česku šéf komunistů Vojtěch Filip, předseda ODS Petr Fiala a odcházející předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. A jak to dopadlo? Kalousek se před kamerami ptal, zda se snad má zastřelit.

Natočili jste o mě nekrolog, ale já z politiky neodcházím, durdil se Kalousek na ČT. Pak se ptal, jestli se má zastřelit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračovala řádná schůze sněmovny. Poslanci měli projednat zákon o univerzitních nemocnicích a poslaneckou předlohu o státních svátcích

Kalousek se v úvodu rozpovídal o tom, jak vnímá politiku. „Politika je řemeslo, ale musejí tam být i ideje. A politika je vždycky práce pro lidi, je to práce pro veřejnost,“ pravil předseda strany.

ČT mu poté pustila sestřih jeho politické kariery. „Já ČT děkuji za tu reportáž, ale ono to vypadalo jako nekrolog. Ale já neodcházím, já ve vrcholné politice zůstávám. Někteří politici to popisují tak, jako bych měl zítra zemřít,“ divil se Kalousek.

„A kde budete politicky za pět let?“ zeptal se Lukáš Dolanský. „Za pět let budu v nejlepším,“ smál se Kalousek. „Možná prezident?“ naznačil předseda TOP 09. „Já si dělám legraci, pane Dolanský,“ dodal okamžitě. „Já nevím, kde budu za pět let, tak jako to nevíte ani vy,“ uzavřel toto téma.   

Posléze nastínil, jak si představuje budoucnost TOP 09. Ačkoli se nestydí za svou minulost, prý nechce být překážkou pro budování demokratických pravicových sil. „Já se za svoji minulost nestydím, že bych jí byl zatížen, ale panují vůči mě předsudky, a proto jsem se stáhl, abych nebyl překážkou,“ zdůraznil. 

Dolanský se poté zeptal, zda nebude mít Kalousek ambice ovlivňovat vše ze zákulisí. Kalouska tím trochu rozzlobil. „Já říkám, prosím vás, buďte tam někdo jiný, ale to po mně chcete, abych se ještě zastřelil?“ kroutil hlavou končící šéf TOP 09. Kalousek nechce integračnímu projektu překážet. To zopakoval několikrát. „A co proboha ještě chcete, abych se šel utopit?“ kroutil hlavou končící předseda TOP 09.

Kalousek sám sebe považuje za týmového hráče a je připraven pomoci svému nástupci na té cestě. Je si vědom toho, že se společný projekt pravicových stran nemusí podařit, ale dlouholetý politický matador se o to přece jen hodlá pokusit, protože má pocit, že v České republice je znovu třeba bojovat o směřování České republiky na Západ a o zachování svobody.

Pak se ke slovu dostali předseda ODS Petr Fiala se šéfem komunistů Vojtěchem Filipem. Petr Fiala potvrdil, že s Andrejem Babišem debatovali o tom, že ODS chce předsedu Poslanecké sněmovny jakožto nejsilnější opoziční strana. „Nám to připadá logické a uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál,“ poznamenal Fiala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…