Navzdory příměří se na východě Ukrajiny bojuje. Dokonce i za pomoci těžkých zbraní

23.03.2015 9:59

Na východě Ukrajiny jsou přes dohodnuté příměří nasazovány i těžké zbraně, ačkoliv podle mírových dohod z Minsku měly být z fronty staženy. Z používání těžkých zbraní se vzájemně obviňují velení ukrajinské armády a proruští separatisté. V Oděse na jihu Ukrajiny během noci exploze zničila kancelář prokyjevské aktivistky, podle ministerstva vnitra nikdo nebyl zraněn.

Navzdory příměří se na východě Ukrajiny bojuje. Dokonce i za pomoci těžkých zbraní
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

"Během uplynulé noci protivník od osmi večer do páté hodiny ráno ostřeloval pozice našich vojsk," ohlásila armáda podle agentury Interfax-Ukrajina. Separatisté podle komuniké vedli palbu nejen z ručních zbraní, ale i z minometů, tanků i raketometů. Terčem jejich palby se stala ves Orechovo v Luhanské oblasti.

Z minometů se zase střílelo u doněckého letiště. Vojáci také odrazili další útok na Šyrokyne u Mariupolu u Azovského moře. Celkem povstalci jen během noci podle armády porušili příměří v 17 případech.

Naopak podle povstaleckého serveru Novorosinform ukrajinská armáda v neděli zasáhla dělostřeleckou palbou nádraží v hlavní povstalecké baště, Doněcku, a vážně je poškodila.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…