Ne, o 60% odvody OSVČ nezvýšíme. Bartoš vyvrací, co se prý dohodlo

16.02.2023 13:10 | Ze sítí

Místopředsedkyně KDU-ČSL Šárka Jelínková v České televizi uvedla, že ve vládní koalici panuje shoda na navýšení odvodů na sociálním pojištění pro OSVČ. Seznam Zprávy uvedly, že by mělo jít až o 60%. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) dané číslo negoval s tím, že za Piráty s tímto návrhem určitě nesouhlasí.

Ne, o 60% odvody OSVČ nezvýšíme. Bartoš vyvrací, co se prý dohodlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

Server Seznam Zprávy přinesl ve středu informaci, že stát chce narovnat odvody živnostníků na sociálním pojištění. Podle ministerstva práce by se měly během tří let zvýšit odvody až o 60%. S vyššími odvody by pak korespondovaly vyšší důchody.

Místopředsedkyně KDU-ČSL Šárka Jelínková dnes v České televizi prohlásila, že na takovém návrhu panuje ve vládní koalici shoda. „Místopředsedkyně KDU-ČSL Šárka Jelínková: V koalici je shoda na navýšení odvodů na sociálním pojištění pro OSVČ. Podle severu Seznam Zprávy ministerstvo navrhuje zvýšit odvody během tří let až o 60 %,“ informuje na svém Twitteru zpravodajská ČT24.

 

 

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Jakoukoliv dohodu na tomto tématu ale záhy odmítl předsedu Pirátů Ivan Bartoš. „Zvyšování odvodů OSVČ o 60 % za Piráty rozhodně nepodporujeme. Pokud by se férově nepřenastavil i systém minimálních odvodů podle výše příjmů, pohřbilo by to živnostníky s menšími příjmy a odrazovalo lidi od podnikání,“ uvedl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…