Nebezpečný Babiš! Tomáš Klus pokračuje v burcování veřejnosti. Ale už ne jen na sociálních sítích

26.07.2018 21:08

Hudebník Tomáš Klus se postaral o rozruch ve společnosti v souvislosti se svým statusem na facebooku směřovaným na adresu Andreje Babiše. Klus, jenž byl hostem DVTV Martina Veselovského, na sociální síti napsal, že nebude hrát a vystupovat tam, kam tečou peníze Andreje Babiše. „Když nemáme rádi Andreje Babiše, tak se nám přece nemůže líbit, že si nás postupně nakupuje“, vysvětli v pořadu Klus.

Nebezpečný Babiš! Tomáš Klus pokračuje v burcování veřejnosti. Ale už ne jen na sociálních sítích
Foto: hns
Popisek: Tomáš Klus

„Myslím si, že Babiš je obecně zdatný nákupčí, čehokoliv, nejen české kultury,“ argumentoval v úvodu hudebník. Sám nedokázal zhodnotit, o kolik peněz on sám kvůli tomuto kroku přijde, a prý mu o peníze ale nejde.

„Já se netajím svým názorem na Andreje Babiše už velice dlouho,“ uvedl v pořadu písničkář. „Ucítil jsem potřebu dát najevo to, co si myslím,“ odůvodnil sepsání a zveřejnění svého statusu na facebooku, kterým rozvířil ve společnosti vlnu reakcí. „Když nemáme rádi Andreje Babiše, tak se nám přece nemůže líbit, že si nás postupně nakupuje,“ vysvětlil. Zastává razantní postoj, který chce dále stále více a důsledněji dodržovat. Nechce spolupracovat s něčím, s čím nesouhlasí, nechce jíst chleba toho, koho kritizuje.

  • Záznam pořadu zde

Klus se podle svých slov dále domnívá, že Andrej Babiš je pro tuto společnost nebezpečný. „Především z morálního důvodu,“ dodal.

„Snažil jsem se rozvířit debatu,“ zhodnotil Klus, co bylo jeho cílem. Chtěl prý tímto gestem otevřít mysl lidí a připomenout jim, že je potřeba vždy začít u sebe. Rozhodně prý nemá ambici být tím v čele s hořící pochodní. Jeho cílem prý je, aby se tím inspirovala další skupina lidí, která sdílí stejný názor a začala se chovat kompatibilně k tomu, co si myslí a s jakým názorem se ztotožňuje. 

reklama

autor: sla

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…