Nebudeme regulovat taxi, tvrdí Praha

05.03.2012 17:01

Pražští taxikáři se tuto středu chystají na průjezd hlavním městem za stanovení minimálních cen. Tento požadavek však pražský radní Lukáš Manhart odmítá, protože je to zásah do volné soutěže.

Nebudeme regulovat taxi, tvrdí Praha
Foto: Archiv
Popisek: Taxi

"Za požadavkem některých taxikářů na stanovení minimální ceny je snaha eliminovat konkurenci, která jezdí levněji. Fakticky by tím došlo k omezení volné soutěže, kde cena patří mezi jednu z hlavních konkurenčních výhod. Tento požadavek je tak pro nás jako liberální stranu ideově nepřípustný,“ řekl k požadavkům některých taxikářů Lukáš Manhart, radní Prahy pro legislativu.

V současné chvíli hlavní město stanovuje pouze maximální cenu, která je rovna 28 korunám za jeden kilometr. Dále pražský magistrát upravuje podmínky pro standardy pouze těch vozidel, jež využívají zhruba 300 stanovišť taxi.

"Záleží vždy na zákazníkovi.  Pokud chce jezdit limuzínou, musí logicky připlatit proti zákazníkovi, kterému stačí k převozu Škoda Felicie. Pokud je po takových službách za nižší ceny poptávka, tak ji chceme vyhovět. Nechceme lidem diktovat, jakým taxi smí jezdit,“ uzavřel Manhart.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…