Nečas promluvil o svých vztazích k Janouškovi, Rittigovi a Hrdličkovi

15.07.2013 9:57

Schůzky Jany Nagyové s lobbisty jsou podle Petra Nečase démonizované. Řekl to v rozhovoru pro deník Právo. Podle něj žalobci nežádali o jeho vydání ve stejnou dobu, jako když zatýkali ostatní, protože se báli a raději čekali, jestli nepřijde o mandát.

Nečas promluvil o svých vztazích k Janouškovi, Rittigovi a Hrdličkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Petr Nečas

Bývalý premiér Petr Nečas dostal od Práva otázku, jak se dívá na jednání Jany Nagyové s Ivo Rittigem. „Žádné jednání! Je to démonizované. Jestliže za tři čtvrtě roku, co byly odposlechy, se sešla s Rittigem třikrát, s Janouškem a Tomanem ani jednou, s Hrdličkou jednou, tak je to prostě démonizovaná věc,“ míní Nečas. „Jestliže se s nimi setkala, tak ano, s mým vědomím, protože já také potřebuji informace z podnikatelského sektoru. Proč by se s nimi nemohla bavit, když o tu schůzku požádali?“

Na otázku, zda i on měl s lobbisty osobní kontakty, Nečas odpověděl, že s Rittigem se sešel za dvacet let třikrát či čtyřikrát. Janouška podle svých slov viděl jednou v životě.

U nich žádnou slušnost nepředpokládám

Pro deník Právo Petr Nečas také řekl, že nepochopil, jak prověřování lobbistů souvisí s kauzou údajného podplácení tří bývalých poslanců ODS. „Ale každý soudce, jakmile si v žádosti přečte jméno Rittig a Janoušek, dá okamžitě štempl na cokoli – na sledování, odposlouchávání, na všechno,“ myslí si Nečas.

Bývalý premiér se prý neptal, proč žalobci nepožádali sněmovnu o jeho vydání ve stejnou dobu, kdy zatýkali a obviňovali ostatní. Právo napadla možnost, že to prý mohlo být ze slušnosti, aby nežádali o vydání premiéra. Snad prý čekali, že Nečas sám rezignuje. K tomu se Nečas také vyjádřil, když řekl: „ To se spíš báli. U nich žádnou slušnost nepředpokládám. Čekali například, jestli nepřijdu o mandát. To je moje hypotéza,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…