Nečas se setká s nizozemským premiérem. Téma bude krajní pravice

16.02.2012 6:26

Petr Nečas se setká s nizozemským premiérem Markem Ruttem. Návštěva se koná kvůli výstupu nizozemské parlamentní krajně pravicové Strany pro svobodu, která na svém webu vyzvala své čtenáře, aby udávali špatně se chovající Východoevropany.

Nečas se setká s nizozemským premiérem. Téma bude krajní pravice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Kvůli výrokům nizozemské krajně pravicové Strany pro svobodu (PVV) se dnes 16. února setká premiér Petr Nečas se svým protějškem Markem Ruttem. PVV totiž na svých internetových stránkách vyzvala, aby Holanďané udávali špatné chování lidí z východoevropských zemí.

Postup PVV vedené Geertem Wilersem už kritizovali jak diplomaté, tak Evropská unie. Premiér Nečas však již ujišťoval, že nizozemská vláda se s názorem krajní pravice neshoduje. Přesto tato strana má 24 poslaneckých křesel ze 150.

Nizozemský předseda vlády se zatím k výrokům PVV nijak konkrétně nevyjádřil, i když k tomu byl vyzván ostatními politickými stranami v zemi.

Kromě Rutta se Nečas setká i se zástupci významných nizozemských firem, které často působí v ČR. Chce s nimi totiž jednat i "o možných sférách prohloubení hospodářské a obchodní spolupráce".

Dalším důležitým tématem v Haagu budou otázky týkající se Evropské unie. Nizozemsko by například uvítalo, kdyby se Česko připojilo k nové fiskální smlouvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…