Nečas stále hájí svou pravou ruku Nagyovou

26.06.2013 19:59

Petr Nečas (ODS) podal demisi poté, co policie obvinila Janu Nagyovou ze zneužití pravomoci veřejného činitele a korupce. Lidovky.cz píší, že nyní přichází s dalšími argumenty na obhajobu své blízké spolupracovnice Nagyové. Nečas tvrdí, že díky jejím schůzkám s kmotry se mu podařilo přesekat chapadla, která od nich vedla do nejvyšších pater státní správy.

Nečas stále hájí svou pravou ruku Nagyovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas byl hostem pořadu Otázek Václava Moravce

Petr Nečas již popsal, s jakými úkoly na schůzky s pražskými lobbisty Nagyová chodila, nyní prý odhalil také konkrétní výsledky, které z její "špionáže" u nedotknutelných plynuly. Lidovky.cz připomínají, že vyšetřovatelé původně sledovali vlivné kmotry Ivo Rittiga, Romana Janouška či Tomáše Hrdličku, s nimiž se Nagyová stýkala. Nečas však tvrdí, že právě díky jejím schůzkám s kmotry se mu podařilo přesekat chapadla, která od nich vedla do nejvyšších pater státní správy.

"Šlo například o odchod správního ředitele Lesů ČR v roce 2012 nebo letošní výpověď ředitele provozního úseku Ředitelství silnic a dálnic," napsal prý serveru Lidovky.cz Nečas.

Kmotři od Nagyové nezískali nic

Petr Nečas pro Lidovky.cz uvedl, že Rittig s Janouškem nemohli ze schůzek s Nagyovou nic získat. "Oni se mohli tvářit důležitě, machrovat po Praze a říkat, že se potkali s pravou rukou premiéra. To byl jejich profit," napsal serveru Lidovky.cz odstupující premiér. Jeho pobočnice informace prý nezískala jen pozorným nasloucháním, ale především díky svému konverzačnímu umu. "Paní Nagyová je při společenské komunikaci velmi šarmantní a příjemná dáma. To mnoha mužům lichotilo," vysvětlil Nečas.

Lidovky.cz dále píší, že podle odstupujícího premiéra jsou kontakty mezi jeho kabinetem a pražskými "muži ve stínu" přeceňovány.  S Janouškem se podle něj šéfka kabinetu prý nepotkala už více než dva roky, s Rittigem tři čtvrtě roku a s Tomášem Hrdličkou za poslední rok a půl jen jedinkrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…