Nečekané! Fiala se Stanjurou dostali pochvalu. Neuhádnete od koho

12.04.2023 14:53 | Ze sítí

Vláda Petra Fialy to v posledních měsících nemá jednoduché. Kroky kabinetu často vyvolávají kritiku nejen z parlamentních opozičních lavic, ale také od dalších neparlamentních politických stran. Svobodní ústy svého předsedy Libora Vondráčka každou chvíli upozorňují na to, že vláda, v jejímž čele stojí předseda kdysi pravicové ODS, není ani zdaleka pravicovou vládou.

Nečekané! Fiala se Stanjurou dostali pochvalu. Neuhádnete od koho
Foto: repro Prima CNN, BR
Popisek: Libor Vondráček v předvolební debatě

Jenže poslední zprávy ze Strakovy akademie vzbudily potlesk také mezi Svobodnými. „Občas máme vládu také za co pochválit! Vláda se rozhodla, že v následující době zruší 77 poboček finančního úřadu. Dojde tak k úsporám 150 milionů korun ve třech letech. Tento krok vlády podporujeme,“ reagoval na krok vlády Libor Vondráček, předseda Svobodných. 
 
„Snižování byrokracie a zefektivnění státní správy je důležité. Méně úřadů nás stojí méně peněz a navíc můžeme zachovat poskytované služby. Doufáme, že se vláda bude v programu Svobodných inspirovat v dalších krocích a postupně zruší další zbytečné úřady a jejich pobočky,“ dodal Vondráček. 
 
 
Předseda Svobodných zároveň upozornil na to, že počet zaměstnanců státu stoupl za sedm let o 60 tisíc pracovních míst. „Počet nejvyšších státních úředníků se za poslední tři roky zvýšil o 5 procent. Ve srovnání se sousedním Rakouskem máme o 60 procent víc celníků, o polovinu víc berních úředníků a o třetinu víc policistů,“ připomněl Libor Vondráček s tím, že dlouhodobě upozorňuje na to, že v ČR máme desítky zbytečných institucí, úřadů a příspěvkových organizací. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Úspora 50 milionů ročně?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePivník brdský , 12.04.2023 15:17:38
Ať zruší nepotřebná ministerstva vytvořená pro pár pirátů, kteří stejně prohráli volby, ať zruší neomezené počty politických náměstků na ministerstvech a jejich aparáty (nejde o porušení zákona o státní službě?), ať zruší financování nepotřebných politických "neziskovek" atd. Ušetří miliardy, nikoli pouze 50 milionů.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…