Nechutné video z Izraele: Zraněného zastřelí a pak ještě okradou

09.10.2023 22:28

Na sociálních sítích se po sobotním útoku palestinských ozbrojenců na hudebním festivalu Nature Party v Izraeli objevují na sociálních sítích objevují další a další brutální videa. Jedna z kamer auta zachytila, jak často některé zraněné návštěvníky hudební akce příslušnici radikálního hnutí Hamás nemilosrdně zastřelí a okradou.

Nechutné video z Izraele: Zraněného zastřelí a pak ještě okradou
Foto: Sociální síť X
Popisek: Ozbrojenci Hamásu při útoku na účastníky festivalu Nature Party v Izraeli

Tisíce mladých lidí se zúčastnily přírodní party poblíž kibucu Re'im nedaleko Gazy – ten se stal jedním z prvních cílů palestinských ozbrojenců z hnutí Hamás, kteří v sobotu časně ráno překročili hranice Izraele při největším útoku na tuto zemi za poslední desetiletí.

Video kolující na sociální síti X ukazuje, jak ozbrojenci Hamásu nemilosrdně zabíjejí účastníky hudebního festivalu a mnohé z nich i okradou. Kamera v aute zachytila, jak jeden z palestinských ozbrojenců nejdříve donutí vylézt již zraněného muže z místa, kde se ukrývá, odvádí ho stranou z dosahu kamer, aby ho se vší pravděpodobnosti zastřelil.

Později je z videozáznamu patrné, jak dalšího očividně zraněného účastníka festivalu, který leží u svého auta, jeden z teroristů zastřelí. Na videu se poté objeví skupina teroristů z Hamásu, kteří prohledávají jeho kapsy i auto a odnášejí všechny cenné věci.

Z auta také kromě kufru vytahují ukrývající se ženu, která pak chvíli pobíhá okolo auta s rukama nahoře a po chvíli padá v důsledku střelby k zemi.

Rozsah útoku ukazují i záběry z dronu.

Tisíce lidí, kteří se bavili na párty, jež se během okamžiku proměnila v peklo, běžely doslova o svůj život.

Ozbrojenci Hamásu v sobotu na izraelském hudebním festivalu Nature Party v Negevské poušti zabili 260 lidí a další zajali. Večírek, který se konal poblíž kibucu Re'im nedaleko Gazy, byl jedním z prvních cílů útoku, při němž v sobotu zahynulo nejméně 700 lidí.

Izrael v neděli odpověděl bombardováním Gazy, při němž zahynulo nejméně 400 lidí, uvedla agentura Reuters..

Mohutný teroristický útok na Izrael si dosud vyžádal více než 800 mrtvých a až 150 unesených osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mediální masírka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAch jo (bls1) , 10.10.2023 6:04:19
Zabíjení je hnusné vždy, ať už se děje v jakékoliv válce a pod jakýmkoli praporem. Že se u nás neobjevila videa, jak vypadalo umírání děti v Afghánistánu, neznamená, že tam žádné děti nebyly zabity. A to jsme podporovali, takže vybírání si jenom některých nevinných obětí je pokrytecké.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …