Nejlepší advokáti, všechny kličky zkusili. Nepomohlo to! Šlachta slaví verdikt v kauze Nagyová

01.09.2021 21:11

Bývalý policista a předseda hnutí Robert Šlachta se vyjádřil k rozhodnutí Nejvyššího soudu ke kauze Vojenského zpravodajství, a sice že použití odposlechů bylo zákonné a odůvodněné. „Použili všechny prostředky. Nepomohlo to. Konečně je to definitivní. Jana Nagyová Nečasová a její kumpáni jsou vinni,“ píše Šlachta.

Nejlepší advokáti, všechny kličky zkusili. Nepomohlo to! Šlachta slaví verdikt v kauze Nagyová
Foto: Radim Panenka
Popisek: Robert Šlachta

Použití odposlechů v kauze zneužití Vojenského zpravodajství bylo v pořádku. K tomuto závěru dospěl Nejvyšší soud, který odmítl dovolání někdejší šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nečasové i ostatních obžalovaných. Uvedl také, že soudy hodnotily důkazy logicky a přesvědčivě a že srozumitelně vysvětlily, proč obhajobě obžalovaných neuvěřily.

Někdejší elitní policista neskrýval radost, kterou mu tato dnešní zpráva přivodila: „Konečně je to definitivní. Jana Nagyová Nečasová a její kumpáni jsou VINNI. Nejvyšší soud zamítl jejich dovolání, a tím skončila jejich poslední možnost, jak tento verdikt v kauze úkolování vojenského zpravodajství zvrátit,“ píše ve svém facebookovém komentáři.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Vzápětí dodává, že by si samozřejmě přál, aby se tato kauza netáhla šílených osm let. „Oni využili úplně všechny prostředky a způsoby, jaké mohli použít, aby se z toho vyvlíkli. I ty nejlepší advokáty a ty nejsložitější kličky. Nepomohlo jim to,“ dodává.

U případů, kdy jsou korupce a klientelismus napojené na politiku, navíc na tak vysokou politiku, jako je Úřad vlády a premiér, je podle Šlachty nesmírně těžké vinu prokázat. „Nám se tenkrát povedlo ty důkazy sesbírat a teď, po té dlouhé době, se povedlo i to, že máme pravomocný rozsudek,“ pokračuje.

Chtěl by však, aby tresty byly mnohem vyšší. „Samozřejmě chtěl. Ale mnohem důležitější je pro mě ten samotný verdikt. Jsou VINNI a to, co jsme tenkrát udělali, mělo svůj smysl. Chci to dělat dál. Proto tam jdeme. Proto kandidujeme. Jdeme zaručit spravedlnost, která bude stejná pro všechny,“ uzavírá Šlachta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…