Největší dvě bizarnosti léta? Klaus a Zeman, rozjel se šéfredaktor Babišových novin

02.07.2015 19:31

Šéfredaktor Lidových novin István Léko se rozepsal na České pozici o „peckách“ současného prezidenta Miloše Zemana a jeho předchůdce Václava Klause.

Největší dvě bizarnosti léta? Klaus a Zeman, rozjel se šéfredaktor Babišových novin
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman s Václavem Klausem

Podle Léka nám politici nachystali dvě největší bizarnosti letošního léta. Za tímto rozruchem podle něj totiž stojí, jak uvádí, naši giganti Václav Klaus a Miloš Zeman.

Léko si všímá Klause, který jakožto předseda institutu nesoucího jeho jméno a financovaného nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem, navštívil Londýn, kde se potkal se stíhaným podnikatelem Františkem Savovem, kterého úřady viní z údajných daňových úniků v řádu stovek milionů korun a také kvůli praní špinavých peněz. „Vyslechnout ho ale nemohou, protože finančník a mediální magnát utekl do jednoho z center demokracie,“ připomíná novinář s tím, že ho v Londýně sice čeká soud, který ho může, ale také nemusí do Česka vydat.

Šéfredaktor Babišova deníku za tím vidí Klausovu snahu vyjádřit minimálně silnou morální podporu člověku, o němž se spekuluje, že je stíhán právě na popud Andreje Babiše. „O hloubce vztahu obou pánů se příliš neví, o sympatiích exprezidenta však mohou svědčit třeba jeho časté účasti na konferencích, které pořádají noviny vlastněné uprchlým podnikatelem,“ podotýká Léko.

Odměna za vytáhnutí z průšvihu? Šestnáctkrát menší než tomu, kdo ho do průšvihu tahá

Tím druhým, kdo podle novináře rozvlnil vlny v jinak okurkové sezoně, je „oblíbenec“ Lidových novin, prezident Miloš Zeman. Šéfredaktor tohoto deníku připomíná, že Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček nenašel článek Hitler je gentleman, který podle Miloše Zemana napsal Ferdinand Peroutka, a tak se prezident rozhodl věnovat 100 tisíc korun ze svých úspor tomu, kdo jej objeví.

Podle Léka tato částka na řešení nestačí, protože většina dobrých padělatelů teď má hodně zakázek z Ruska, což prý Zemanovo okolí musí dobře vědět. „Divné je, že kancléř Vratislav Mynář, který svého šéfa tahá z průšvihu do průšvihu, dostává odměnu 1,6 milionu korun ročně, a někomu, kdo ho má z průšvihu naopak vytáhnout, prezident nabízí 16krát méně,“ podivuje se novinář.

  • Celý text šéfredaktora Lidových novin ZDE

Ten také připomíná, že Asociace českých psychiatrů rovněž vypsala odměnu 100 tisíc svému členovi, který Zemanovi vysvětlí, že plést se je lidské. „Jenže tento úkol všichni odmítli, protože za tak málo není možné nadčlověka přesvědčit, že je jen člověkem,“ píše ironicky Léko na adresu prezidenta a dodává, že měnit vlastní historii je běžné. „Ale měnit historii někomu cizímu, a ještě k horšímu, je velice ošemetné,“ vzkazuje prezidentovi a jeho předchůdci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…