Největší propalestinská demonstrace v Londýně? Češka hlásí: Schyluje se k občanské válce!

11.11.2023 13:37 | Monitoring

Občanská válka dnes startuje. V Londýně propalestinští příznivci chystají na sobotu velkou demonstraci, což rozlítilo legionáře a válečné veterány, jimž je tento památný den konce války 11.11. zasvěcen a vždy byl respektován. Vytočilo to ale postupně svou kadencí i další obyvatele Británie, kteří řekli, že se jdou postavit za Židy, uvádí Jana Frank, která dlouhodobě žije v Británii a pravidelně informuje o situaci v Londýně na sociálních sítích. Britská policie se připravuje na zatím největší propalestinský protest, uvádí BBC.

Největší propalestinská demonstrace v Londýně? Češka hlásí: Schyluje se k občanské válce!
Foto: Sociální síť X
Popisek: Jana Frank

Jana Frank ve svém facebookovém videu popisuje neutěšenou situaci v Británii, kde se podle ní schyluje k občanské válce. „Obávám se, že se nám schyluje k malé občanské válce v Londýně. Co se děje v Británii, je děsivé. Velmi to rezonuje a vypadá to i na křeslo ministryně vnitra,“ uvádí.

V den 11. listopadu v 11:00, kdy se v Evropě slaví Den válečných veteránů, varuje Frank před radikalizující se propalestinskými protesty v Británii. „Propalestinští aktivisté, vůči kterým jsem i já byla benevolentní, už se začínají radikalizovat a své síly zneužívat. Protesty jsou už nezadržitelné,“ dodává.

Propalestinští příznivci tím podle Frank vytočili postupně další obyvatele Británie, kteří řekli, že se jdou postavit za Židy. „Ti byli okamžitě liberály nazváni pravicovými extremisty a spolu s fotbalovými chuligány hozeni do jednoho pytle,“ pokračuje.

To zase rozlítilo britskou ministryni vnitra Suellu Braverman a začala její velká hádka s londýnským starostou Sadiqem Khanem. „Ten má pod patronátem metropolitní policii Scotland Yard a odmítl sobotní propalestinský protest zrušit. Zároveň přibývá stížností, že neutuchající, sílící a téměř již každodenní větší či menší propalestinské protesty se začínají vymykat kontrole a začali proti nim vystupovat ,pravicoví extremisté' (chodí jim ,nabančit'). Proti těm však metropolitiní policie prý zasahuje razantněji než proti propalestinským příznivcům, k nimž je prý benevolentní, a kterých je často i víc,“ popisuje tamní situaci Jana Frank.

Sílí tak protesty a tlaky na ministryni vnitra, aby to zarazila. Jak dále podotýká, ta však nemůže zasahovat do kompetencí starosty Khana, pod nějž Scotland Yard spadá. Rozhodla se tedy nabídnout Scotland Yardu ze své pozice posily královské policie, aby mohla proti sobotní demonstraci zasáhnout. Scotland Yard je zmatený a snaží se z pozice ,být mezi ministryní a svým šéfem - starostou´, kdy na ně každý tlačí z jiné strany, nějak vykroutit, pokračuje Frank.

Zároveň palestinští příznivci vystřihávají vlčí máky z palestinských vlajek a nosí je místo vlčích máků, což poštvává další Angličany. „I ti nepravicoví říkají dost je dost a chystají se na protest."

„Všechno podtrhuje Tommy Robinson, jemuž byl Elonem Muskem začátkem týdne obnoven X účet, zmrazený cca před pěti lety. Tommy Robinson se na protest chystá také, a navíc po několikaleté odmlce, takže si umíte představit, jakou i tento aspekt představuje akceleraci Remembrance Day...,“ dodává Jana Franik.

„V sobotu se tedy čeká velká mela v Londýně. Do níž navíc přihodily ještě své odbory londýnského dopravního podniku, které ohlásily stávku a nebudou jezdit některé stanice metra. Očekává se tedy velice divoká sobota a doporučení zní se centru Londýna vyhnout, převážně Westminsteru, Trafalgarskému náměstí, Parlamentu atd.,“ upozorňuje Frank.

Mimo Londýn, převážně na jihu či mimo velká severská města je podle jejích informací klid a žádné palestinské vlajky ani jiné demonstrace na obzoru.

 

 

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29519 lidí
Metropolitní policie se připravuje na bezprecedentní bezpečnostní operaci před propalestinskou demonstrací v Londýně, uvedla BBC.

Policie očekává, že pochod, který se koná v Den příměří, bude dosud největší, a varuje, že hrozí střety s krajně pravicovými skupinami. Propalestinští demonstranti byli upozorněni, že pokud se přiblíží k památníku, mohou být zatčeni.

Premiér Spojeného království Rishi Sunak zopakoval, že načasování pochodu je „neuctivé". Vyzval demonstranty, aby při sobotním shromáždění „pamatovali na strach a úzkost v židovských a muslimských komunitách", a uvedl, že dostal ujištění, že policie podnikla všechny kroky k zajištění bezpečnosti vzpomínkových obřadů. V pátečním prohlášení uvedl: „Je to díky těm, kteří bojovali za tuto zemi a za svobodu, které si važíme, že ti, kdo chtějí, mohou protestovat, ale musí tak činit uctivě a pokojně."

Policisté varovali, že použití síly je pravděpodobné, a to v souvislosti s obavami z protipochodů „krajně pravicových" skupin.
 
Městská policie očekává, že sobotní demonstrace bude největší od začátku října, kdy začaly týdenní propalestinské pochody, a varovala, že situace v hlavním městě může být „náročná" a „napjatá".
 
Organizátoři demonstrace, která bude vyzývat k příměří v Gaze, tvrdí, že z Hyde Parku k americkému velvyslanectví ve Vauxhallu by mohlo pochodovat přibližně 500 000 lidí.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Sadiq Aman Khan , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSamotář 77 , 11.11.2023 14:39:13
Právník a první muslimský starosta Londýna. Paní ministrině po něm chce nemožné. Nepůjde proti svým.

|  16 |  0

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…