Nejvíce předsedů magistrátních výborů v Praze má hnutí ANO

13.11.2014 13:05

Koalice pražského ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN) si rozdělila posty předsedů magistrátních výborů. Nejvíce předsedů má hnutí ANO, celkem obsadí pět předsednických míst, ČSSD a Trojkoalice pak shodně po třech. Dnes se na tom domluvily vyjednávací týmy. Z 12 výborů jich koalice obsadí 11, kontrolní výbor nabídne opozici.

Nejvíce předsedů magistrátních výborů v Praze má hnutí ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stíny hnutí ANO

Ve vedení jednotlivých výborů nesedí nikdo z budoucích radních. Naopak se ve vedení finančního výboru a výboru pro bezpečnost objevili původní kandidáti na primátora - finanční výbor povede lídr ČSSD Miloslav Ludvík, bezpečnostní lídr Trojkoalice a pravděpodobný starosta Prahy 4 Petr Štěpánek.

Předsedu zatím nemá kontrolní výbor. Tento post chce koalice nabídnout opozičním zastupitelům. Kandidátka na primátorku Adriana Krnáčová (ANO) v uplynulých týdnech uvedla, že jej koalice zřejmě nabídne České pirátské straně. O post se dnes ale přihlásili rovněž občanští demokraté. Komu jej nakonec nabídnou, nechtěla dnes Krnáčová říci. „Kontrolní výbor je zatím otevřený, budeme jednat se všemi opozičními stranami," řekla.

Komunální volby v Praze vyhrálo ANO se ziskem 17 zastupitelů, těsně za ním s 16 křesly skončila TOP 09. Po osmi mandátech mají Trojkoalice, ODS a ČSSD. Piráti získali stejně jako KSČM čtyři křesla. Koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice má mít v 65členném zastupitelstvu nejtěsnější většinu 33 hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …