Některé obce spojily eurovolby s hlasováním o místních otázkách

24.05.2019 6:25

Obyvatelé několika obcí mohou dnes a v sobotu hlasovat kromě voleb do Evropského parlamentu také v místních referendech. V Měchenicích u Prahy se vysloví ke stavbě supermarketu, v Holubicích na Brněnsku mohou dát najevo svůj názor na vznik kasina s videoloterijními terminály. V Lovčicích na Hodonínsku se bude hlasovat o rekonstrukci hlavní silnice. Referendum pořádají také v pražských Běchovicích, kde je ve hře budování parkoviště.

Některé obce spojily eurovolby s hlasováním o místních otázkách
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Ve středočeských Měchenicích se bude dnes a v sobotu hlasovat o plánované stavbě supermarketu společnosti Lidl. Někteří obyvatelé mají obavy z nadměrné dopravy a hluku, jiní by prodejnu naopak uvítali.

Hlasovat v místním referendu budou také obyvatelé Holubic na Brněnsku. Vyjádří se k tomu, zda má být v obci kasino s videoloterijními terminály, tedy hracími automaty, nebo bez nich. Herna se 150 automaty by pro obec znamenala zvýšení příjmů. Odpůrci hazardu se ale obávají negativních dopadů gamblerství.

V Lovčicích na Hodonínsku se mohou lidé vyslovit k rekonstrukci hlavního silničního tahu. Část obyvatel je pro zachování kamenné dlažby, jiní by preferovali asfaltový povrch.

V pražské části Běchovice budou voliči spolu s volbami do Evropského parlamentu rozhodovat také o stavbě parkoviště u Českobrodské ulice. Vybudování odstavné plochy souvisí s rekonstrukcí místního obchodu – investor si jako podmínku stanovil vybudování parkoviště a sjezdu z ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…