Někteří vládní poslanci si chtějí hrát na soudce, rýpnul si Sobotka

16.06.2012 17:13

V závěrečné řeči po programové konferenci ČSSD poukázali hlavní představitelé strany na několik problémů. Bohuslav Sobotka si vybral aktuální téma – poslanecká imunita. Navíc si podle něj někteří členové vlády v současné kauze Vlasty Parkanové hrají na soudce.

Někteří vládní poslanci si chtějí hrát na soudce, rýpnul si Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

„Sociální demokracie podporuje omezení poslanecké imunity,“ zaměřil se v závěru konference ČSSD její předseda Bohuslav Sobotka na aktuální téma. „Sociální demokraté hlasovali pro vydání poslanců bez ohledu na to, jestli byli členové ČSSD nebo nebyli,“ dodal hrdě.

Zaměřil se pak na nejnovější případ Vlasty Parkanové, o jejíž vydání požádala poslance protikorupční policie. „My nemůžeme vést trestní stíhání, nemůžeme hodnotit důkazy,“ apeloval pro vydání místopředsedkyně sněmovny. „Obávám se, že několik vládních poslanců podléhá chuti hrát si na soudce,“ dodal.

Stínový ministr zahraničí Lubomír Zaorálek se v závěrečné řeči zaměřil na téma „obyčejného člověka“, o kterém mluvil již před tím. Podle něj se totiž vláda o lidi a jejich skutečné problémy nezajímá. „Kvůli tomu tady politika je, ne kvůli ratingovým agenturám,“ rýpnul si Zaorálek. „Já chápu, že tomu pan premiér nerozumí,“ dodal.

Jiří Dienstbier se pak věnoval už jen návrhům sociálních demokratů na omezení volebních kampaní. Kampaně by se podle něj měly zastropovat, měly by být financovány z jednoho transparentního účtu a dary by stranám nesměly poskytovat právnické osoby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…