Nelidské, odporné! Pirátského ,,ministra" fackuje minulost. Ublížil u soudu

29.09.2021 12:46 | Ze sítí

Expert Pirátů pro oblast zdravotnictví a jeden z kandidátů na šéfa tohoto resortu Ondřej Dostál na sociálních sítích oznámil, že není očkován proti nemoci covid-19 a naznačil, že očkovat by se měli lidé, kteří covid neprodělali a kteří jsou buď staršího data narození, nebo jsou chronicky nemocní. Na ministerského kandidáta se poté snesla vlna kritiky, jeho výrok znervóznil i Piráty a hnutí STAN. Předseda STAN Vít Rakušan dokonce připustil, že Dostálův postoj může koalici poškodit.

Nelidské, odporné! Pirátského ,,ministra" fackuje minulost. Ublížil u soudu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: JUDr. Ondřej Dostál

„Nutit mně a mým dětem s protilátkami očkování je jako nutit Chucku Norrisovi ochranku. Radši očkujme rizikové,“ prohlásil ještě dříve Ondřej Dostál.
 
Uživatel na Twitteru „Demokratická opozice“ připomněl Ondřeje Dostála jako právního zástupce nemocnice v Třebíči v kauze vyměněných dětí v roce 2008, kdy u soudního jednání velmi ostře napadl rodiče, kterým nemocnice dva roky předtím po porodu vyměnila děti.
 
 
 
 

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí
Podle informací serveru Aktualne.cz Ondřej Dostál nejdříve uznal chybu porodnice, ale následně se opřel i do matek, které podle něj také udělaly chybu. Nemocnice nejdříve nabídla vyrovnání ve výši 600 tisíc korun, to ale obě rodiny odmítly s tím, že chtějí 12 milionů korun. 
 

Anketa

Od jakého věku by měl mít český občan právo volit?

11%
72%
hlasovalo: 22357 lidí
Na to ale zase nechtěl přistoupit Dostál. „Od kraje Vysočina dostaly rodiny částku 200 tisíc korun dohromady. Morální satisfakce se jim dostalo několikanásobnou omluvou nemocnice. Postižení dále dosáhli satisfakce tím, že napadali nemocnici prostřednictvím médií, což by také mělo snížit odškodné," uvedl Dostál, kdy nepřímo obvinil rodiče dětí, že nemocnici v médiích poškodili. 
 
„V roce 2007 to vedlo ke snížení zájmu o porodní oddělení a ekonomickou ztrátu. Zvažovali jsme vyvození právní zodpovědnosti," citují Aktualne.cz Dostála
 
„Nikdo z rodičů, ani jejich právní zástupce, se během jednání zatím k argumentům nemocnice nevyjádřil. Manželé na sebe jen nevěřícně hleděli a přítomní novináři se často smáli,“ psal také server Aktualne.cz.
 
Tím ale Dostál své vystoupení nekončil. Dále vypočítal, že za vystoupení v pořadu televize Nova dostali rodiče 50 tisíc korun. Tvrdil také, že další příjmy mohly plynout od televizí Prima a německé ZDF a také deníku Blesk. Navrhl proto, aby se soud obrátil na ekonomická oddělení těchto redakcí.
 
 
Dostál si také prý vyžádal lékařské záznamy gynekologa a praktického lékaře poškozených matek a ve svých útocích pokračoval. „Dle některých informací byl partnerský vztah páru Broža-Trojanová konfliktní již před porodem a záměnou dětí, což mohlo mít za následek psychické problémy," vysvětlil Dostál. Informace prý pocházejí od novinářů a měly se týkat údajného potratu, o kterém jedna z matek uvažovala.
 
Podle zástupce poškozených rodin Igora Veleby šlo v jednání o procesní nechutnost. 
 

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí
Pod příspěvkem na Twitteru se na současného adepta na ministra zdravotnictví rychle snesla velká kritika. „Je to advokát, je to jeho práce. Ale jestli bylo nutné vytahovat, že paní chtěla jít na interrupci. To, co udělali, je průser z nejhorších, a oni se ještě snaží pošpinit poškozenou?“ píše jedna z diskutujících. 
 
„Vidím, že ty striktně soukromé citlivé údaje, jak pro koho pane "očkování je soukromá věc", viď? Hnus! Hnus! Hnus! Tak aspoň víme, co jsi zač,“ pokračuje další. „Jedna věc je, že je advokát. Druhá věc je, že to hájí teda způsobem, kterej je ultra nechutnej,“ dodává další.
 
„Hájit nemocnici lze i bez toho, aby se člověk choval jako hyena. Zdeptat a ponižovat lidi, kterým byly zničeny dva roky života, je odporné. Někteří z nás holt mají radši peníze, než vlastní svědomí,“ uzavřel další diskutující. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…