Němcová překvapila. První krok, kdyby na Hradě vystřídala Zemana?

09.09.2020 19:50

Kandidátka do Senátu za Prahu 1 Miroslava Němcová  (ODS) v rozhovoru pro server lp-life.cz hovořila o tom, jak by Babišovi a Zemanovi ráda vystavila v parlamentní horní komoře „pomyslnou stopku“. Zamyslela se nad tím, co by změnila, pokud by na prezidentském postu vystřídala Miloše Zemana. Přidala i svůj názor na aktuální dění v Bělorusku. V neposlední řadě nezapomněla zkritizovat Babišův kabinet za to, jak nezvládá koronavirus a dělá z „celé situace frašku“.

Němcová překvapila. První krok, kdyby na Hradě vystřídala Zemana?
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí
„Kandiduji do Senátu zejména proto, že je to první příležitost vystavit pomyslnou stopku Andreji Babišovi i Miloši Zemanovi,“ uvedla Němcová, která věří, že pokud posílí Senát jako instituci, znamená to, že opozice není tak slabá, jak se stále tvrdí, navíc získá úplně jinou váhu a možnost vstupovat do celospolečenských otázek.

V budoucnu nevylučuje ani kandidaturu na prezidentku. Prozradila, co by jako česká hlavu státu změnila: „První věcí, co bych chtěla udělat, není úklid na Hradě, ať už po panu Mynářovi nebo Nejedlém. Jako prezident bych si přála, aby se všichni cítili dobře ve své zemi. Nedělala všechno pro to, aby se nenáviděli. Pro to bych udělala maximum,“ řekla Němcová.

Komentář přidala i k bouřlivému dění v Bělorusku, dívá se na něj jako na něco, co vzbuzuje naději: „Nová generace si zařídí život po svém a nebude jí život určovat blázen, jako je prezident Lukašenko, který běhá po ulicích s kalašnikovem. To mě pobuřuje a odpuzuje,“ uvedla politička. Česká republika by zde mohla pomoci formou programů, které by například pomohly zraněným nebo studentům, kteří by do Česka chtěli přijít studovat.

Následně se přesunula k problémům na české politické scéně. Konkrétně pak k neschopnosti české vlády řešit přehledně epidemiologickou situaci. „Selhání vidíme i teď, kdy jeden den oznámí určitý režim ve školách, druhý den jej zruší, třetí den řekne, kde budou povinně nošeny roušky, a čtvrtý den už to neplatí. Vláda z celé situace dělá frašku, ale smutné je, že se týká deseti milionů lidí,“ zdůraznila, jak vláda tento úkol v žádném případě nezvládá.

Poukázala na Babišovy sliby o tom, že už nebudou žádná plošná opatření, které nesplnil. „Dopadlo to přesně jako se všemi jeho sliby. Když Andrej Babiš říká A, musíme počítat s tím, že začne platit Z, které za chvíli změní na P, a to zase na něco jiného podle toho, jak si nasliní prst a zjistí, jaká je nálada ve společnosti,“ podotkla s tím, že roušky mají smysl pouze tam, kde je infekce lokalizovaná a zjištěna hygienickou stanicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…