Německo: Bestiální znásilnění? Dětem, které ho spáchaly, se nic moc nestane

09.07.2019 9:42

Obyvatelé města Mülheim an der Ruhr v průmyslové oblasti Porúří na severozápadě Německa jsou v šoku. V pátek v noci tu měla být v lese znásilněna teprve 18letá dívka, která poté skončila v nemocnici. Případy znásilnění jsou děsivé samy o sobě, jenže tady je to o to horší, že se hrůzného činu měli dopustili chlapci ve věku 12 až 14 let. Úřady si s nimi nevědí rady. Jeden z pachatelů se možná podobného činu dopustil už dřív.

Německo: Bestiální znásilnění? Dětem, které ho spáchaly, se nic moc nestane
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Za městečkem už je hranice s Německem

Server německého deníku Bild přinesl hrůznou zprávu ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Ve sto sedmdesáti tisícovém Mülheimu byla v pátek večer znásilněna osmnáctiletá dívka. Otřesného zločinu se mělo dopustit celkem pět pachatelů ve věku dvanáct až čtrnáct let. Všech pět chlapců je bulharské národnosti. Momentálně jsou pod dohledem rodičů, i když tři čtrnáctiletí chlapci prožili noc v policejní cele. Dva dvanáctiletí nikoliv.

Čtrnáctiletého Georgie S. německé úřady dobře znají. V minulosti už se o něj kvůli sexuálnímu obtěžování zajímaly, hned dvakrát. Ale vzhledem ke svému nízkému věku zůstal na svobodě. Informaci deník získal od prokurátora s Duisburgu.

Znásilněná mladá žena mohla v sobotu odejít z nemocnice do domácího ošetřování. Policie odmítá k celé kauze říct cokoli dalšího. Odvolává se přitom na věk pachatelů. Bild si v této souvislosti položil otázku, jak se z dětí mohou stát „nebezpečné šelmy“?

A co vedlo chlapce k tomu, že se začali chovat jako zvířata? Podle odborníků možná vlastní pocit moci, hecování se ve skupině a touha se později svým jednáním pochlubit vrstevníkům.

Ke znásilnění mělo dojít v lese u dětského hřiště. Bestiální čin dětského gangu měli zarazit až místní obyvatelé, kteří zaslechli, že se něco děje, a zavolali policii. Zvláště u pravděpodobných dvanáctiletých pachatelů není jisté, jaký trest je potká. Bez následků sice jejich jednání nezůstane, ale vzhledem k jejich věku mohou úřady dohlížet na další vzdělávání chlapců, ale o moc víc možností nemají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…