Německo je v šoku. Vyšly na povrch další podrobnosti ke znásilněné a zavražděné dívce

08.06.2018 7:22

Včera proběhla tisková konference, na které vyšetřovatelé informovali o dalších detailech případu zavražděné a znásilněné čtrnáctileté dívky. Pachatel děsivého činu však bohužel uprchl i se svojí rodinou do rodného Iráku.

Německo je v šoku. Vyšly na povrch další podrobnosti ke znásilněné a zavražděné dívce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Rodiče a přátelé dívky žili od 22. května v nejistotě. Právě v tento den nepřišla domů a policie po ní vyhlásila pátrání. Včera bylo její tělo nalezeno poblíž železniční tratě, kde bylo napůl zakopáno v zemi. Nyní nad její smrtí truchlí celé Německo. K případu došlo jen pár měsíců poté, co byl za stejný trestný čin odsouzen afghánský migrant k doživotnímu trestu. Jestli podobný trest stihne i dvacetiletého Ali Bashara z Iráku je však krajně nejisté.

Iráčan totiž pravděpodobně minulý čtvrtek společně s rodiči a pěti sourozenci odletěl z Düsseldorfu do Turecka a odtud do Iráku. Letenky byly rezervovány na falešné jméno den předtím. Přesun podle svědků proběhl ve značném spěchu, což jen dává za pravdu vyšetřovatelům, kteří iráckého mladíka považují za hlavního podezřelého. Na tiskové konferenci nicméně vyšlo najevo, že policie podezřívala ze spáchání hrůzného trestného činu také pětatřicetiletého Kurda, který měl být spolupachatelem.

V jeho případě se však podezření nepotvrdilo a byl již propuštěn na svobodu. V následujících hodinách by měla proběhnout pitva oběti a vyšetřovatelé doufají, že jim k dalšímu objasnění případu pomohou také testy DNA. Ke kýženému cíli by měli přispět také očití svědci, kteří údajně dívku naposledy spatřili v uprchlickém centru ve Wiesbadenu v doprovodu jednoho muže. Jestli šlo o pozdějšího vraha, Ali Bashara, však zatím není jasné.

Policie také na včerejší tiskové konferenci potvrdila, že mladý Iráčan přišel do Německa v říjnu 2015, tedy na samém začátku migrační vlny. Nejprve byl se svojí rodinou ubytovaný v Giessenu a v březnu se pak irácká rodina přesunula do Wiesbadenu. Úřady zamítly jejich žádost o azyl. V Německu tak Ali Bashar se svými rodiči i pěti sourozenci žili ilegálně. Hlavní podezřelý byl na policii velmi dobře známý pro své minulé prohřešky.

Podle údajů policie se měl dopustit hned několika násilných trestných činů, a dokonce byl vzat do vazby. V dubnu loňského roku mimo jiné napadl jednu ženu a účastnil se hromadné bitky. V letošním roce se potom choval agresivně také k policistce, kterou urážel a plival na ni. A to ještě není vše. Jak referuje rakouský deník Kronen Zeitung, letos v březnu byl mezi podezřelými, kteří údajně v uprchlickém centru znásilnili jedenáctiletou dívku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…