Německo padne před Putinem na kolena, až zjistí, jak jsou na tom USA, píše expert v prestižním časopise

18.06.2015 14:28

Vojenský odborník Albert A. Stahel německému magazínu Focus řekl, že Německo možná před ruským prezidentem Vladimirem Putinem padne na kolena, až si spočítá, že Američané už nemají dost vojenských sil na ochranu Evropy. V českém jazyce tuto zprávu přinesl Týden.cz.

Německo padne před Putinem na kolena, až zjistí, jak jsou na tom USA, píše expert v prestižním časopise
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

„Jakmile Německo začne považovat za ohrožené své zájmy jako státu, mohlo by to podnítit změnu kurzu,“ říká expert. A je přesvědčen, že tato myšlenka není nová ani v Berlíně. „Co říkají politici veřejně, je jedna věc, ale v pozadí se probírají všechny možnosti. Proto jsem si jist, že tyto úvahy ve vládních kruzích existují,“ pokračoval. Může se tedy stát, že se Německo a Rusko domluví, Stahel mluví dokonce o tom, že Berlín padne před Moskvou na kolena a nemalá část Evropy může následovat.

Když se podíváme do historie, najdeme momenty, v nichž už Německo a Rusko spolupracovaly. Stačí si vzpomenut na dohodu mezi Hitlerem a Stalinem, která byla uzavřena jen pár dní před koncem druhé světové války.

Američané se sice snaží demonstrovat sílu, když prohlašují, že pošlou těžkou techniku a pár tisíc vojáků do Evropy, jenže podle Stahela jde jen o plané gesto vzhledem k vojenské síle Ruska. Zvlášť, když vezmeme v potaz informace Kremlu, že pořídí 40 nových jaderných zbraní, které nezastaví žádný protiraketový štít. Američané spíše jen mluví, zatímco Rusové skutečně zbrojí. „K tomu chybí americké vládě finanční prostředky a politická opora u veřejnosti,“ pokračuje odborník.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…