Německý ministr obrany Pistorius bude jednat s Černochovou

21.07.2023 6:15 | On-line

Německý ministr obrany Boris Pistorius se dnes sejde s českou ministryní obrany Janou Černochovou (ODS). Jedním z témat jejich jednání by mohl být společný nákup tanků. Pistorius také navštíví památník hrdinů heydrichiády.

Německý ministr obrany Pistorius bude jednat s Černochovou
Foto: Twitter
Popisek: Německý ministr obrany Boris Pistorius (SPD)

Pistorius dorazí na ministerstvo kolem 11:00. Tématem rozhovoru s Černochovou bude zřejmě i společný postup Česka a Německa při nákupu bojových tanků Leopard v nové verzi 2A8. Jednáním o možnosti připojit se k německému tendru pověřila Černochovou v květnu vláda.

Česko si od toho slibuje snížení ceny či zkrácení dodávek. S Německem by Česko chtělo dojednat nákup asi sedmi desítek tanků řádově za desítky miliard korun. Dodány by mohly být do konce dekády, uvedl v květnu ředitel odboru rozvoje pozemních sil na ministerstvu obrany Ján Kerdík.

Ještě před setkáním s Černochovou navštíví německý ministr obrany dopoledne Národní památník hrdinů heydrichiády při Chrámu svatého Cyrila a Metoděje v Praze. Do Česka Pistorius dorazil ve čtvrtek, oficiální program ho čeká až dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …