Neměl by Kalousek sám na sebe podat trestní oznámení za vlastizradu, ptá se komentátor vážně

22.06.2019 14:58

Prezident Miloš Zeman by měl podle Sněmovny vyznamenat propůjčením Řádu bílého lva generála Petra Pavla, bývalého předsedu vojenského výboru NATO, což rozproudilo velké vášně. „Skoro se zdálo, že kdo pochybuje, je lump a nevděčník. Nic proti PP, ale Chlívek též pochybuje,“ píše komentátor Lidových novin Petr Kamberský ve svém sobotním textu s názvem „Orel a kágébák“.

Neměl by Kalousek sám na sebe podat trestní oznámení za vlastizradu, ptá se komentátor vážně
Foto: Repro ČT24
Popisek: Šéfkomentátor LN Petr Kamberský

Podle Kamberského je zjevné, že se pro Petra Pavla chystá politická kariéra, mnohé partaje to vlastně neskrývají. Dodává, že „chlívek“ však generála Pavla zmiňoval několikrát v pozitivních konotacích, ale s Řádem bílého lva by byl vpravdě zdrženlivý.

Kromě toho zmínil, že Miroslav Kalousek označil Václava Klause za agenta KGB. „Chlívek samozřejmě nebude tvrdit, že VK sr. je ruským agentem. Nicméně faktem je, že jeho postoje a stanoviska jsou dvě dekády v harmonickém souladu s ruským režimem,“ dodává komentátor.

Anketa

Kdybyste byli poslanci, jak byste příští týden hlasovali o nedůvěře vlády?

hlasovalo: 28627 lidí
Vůbec nejzajímavější na celé věci ale podle Kamberského je právě sám Miroslav Kalousek. „Ten totiž udělal všechno možné i nemožné, aby se Václav Klaus stal opět prezidentem. Říká-li, že Klaus starší byl a je ruským agentem, a on sám jej pomohl udělat českým prezidentem, neměl by sám na sebe podat trestní oznámení za vlastizradu?“ ptá se komentátor.

„Chlívek asi nejvíce baví snaha ODS svrhnout vládu, i když vůbec netuší, co by se poté dělo. Má na to plné právo a bylo by od ní hloupé, kdyby se nesnažila využít vzedmuté protivládní emoce,“ píše komentátor. „Na druhou stranu se nemůže divit, když jí v tom vymácháme rypák, protože říká a dělá přesně to, co sama před lety označovala za hazard se státem, a snažila se změnou Ústavy zakázat shodit vládu, aniž by bylo jasné, kdo povládne poté,“ připomíná.

Pokračuje, že ty, kteří jsou stejně pichlaví jako „chlívek“, možná napadne – a nepíšou to jen proto, že to momentálně vyhovuje Babišovi? „Ó nikoliv. Jeho kabinet teď nejspíše nepadne, naopak konstruktivní nedůvěra by hrála velmi proti němu po volbách 2017,“ dodává Kamberský s tím, že na Babiše se nedostalo, protože v neděli prý dostane naloženo tolik, že ho snad může dnes nechat být.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…