Nemůžu měnit účes, tak měním brýle, vtipkoval na Bontonu Sobotka

09.09.2012 18:44

Bohuslav Sobotka na rádiu Bonton prohlásil, že na prezidentské volby by měli lidé nahlížet trochu s nadhledem a humorem. Sám pak o sobě vtipkoval, když vysvětloval, proč často mění brýle – nemůže totiž měnit účes jako jiní.

Nemůžu měnit účes, tak měním brýle, vtipkoval na Bontonu Sobotka
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

„Chybí mi i v té debatě o prezidentských kandidátech trochu nadhled a humor,“ prohlásil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Poukázal na nedávnou událost, kdy si na svém profilu na Facebooku dělal legraci z pákistánského politika, kterému během jednání vypadly zuby. „Já jsem ten poprask neočekával, i když jsem ho očekávat měl,“ poukázal na následnou smršť v médiích.

„Nedělal jsem si legraci ze starých lidí, dělal jsem si legraci z politiků i z prezidentských kandidátů,“ vysvětloval v pořadu Host rádia Bonton. Nedělá mu prý problém dělal si legraci i sám ze sebe. Například když vysvětloval, proč často mění brýle. „Pokud člověk nemůže měnit účes, co jde velice těžko v mém případě, tak musí brýle,“ řekl v žertu.

Předseda sociálních demokratů ale doufá, že žádný další „handicap“ do voleb nemá. „Lidé jsou velmi rozzlobení na současnou vládu. Otázka je, jestli přijdou k volbám,“ uvedl. Osobně je přesvědčen, že ČSSD má sestavený program, na kterém se shodli napříč stranou.

„Kdyby se to nepodařilo, museli bychom vymyslet novou strategii,“ nastínil i jednu z možností. Přesto Sobotka jasně řekl, že chce vyhrát senátní i krajské volby. Pokud se to podaří, bude uvažovat o opětovné kandidatuře na křeslo předsedy strany.

Kampaně k volbám prý budou skromnější než minule. „ČSSD se v minulých letech zadlužila, pokud šlo o některé velkorysé kampaně,“ zavzpomínal na éru Jiřího Paroubka. Nyní mají pro voliče na svých mítincích připravenu limonádu. „My chceme po lidech, aby v tom horku, které ještě bylo na konci srpna, s námi tu hodinu vydrželi. … Aby zůstali s námi aspoň tu hodinu, kdy si musí poslechnout, co jim chceme říct,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…