Nervy ze stárnutí už od čtrnácti. Seznamte se, generace Z

25.12.2023 18:14 | Monitoring

Jak pečovat o pleť, abyste předešli stárnutí? Tyto otázky se snaží dost často vyřešit zástupci generace Z. I když je jim často jen okolo 26 let, mají těžkou hlavu z toho, aby nevypadali starší. S odvoláním na americkou televizi CNN o tom píše server iDnes.cz.

Nervy ze stárnutí už od čtrnácti. Seznamte se, generace Z
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pár krmící labutě

Mladí svůj vzhled a stárnutí řeší prý spíše prevencí než korekcí. Shánějí kosmetické produkty, které předcházejí stárnutí a které například obsahují filtry proti slunečnímu záření. 70 procent zástupců generace Z prý používá pleťová séra proti stárnutí. 

Na tiktoku dokonce rady proti stárnutí mohou najít i mladší, již 14letí se zabývají tím, co dělat k zastavení procesu stárnutí.

Zákazníci z generace Z se podle spoluzakladatele firmy True Beauty Ventures Riche Gerstena zajímají zejména o účinnost, rychlé výsledky a cenu. Jak se jejich preference vyvinou s přibývajícími roky, stále není jasné.

Podle pařížské dermatoložky Dialy Haykalové chce generace Z zkrátka zpomalit proces stárnutí. Plastický chirurg Paul Nassif k tomu dodává, že se setkává se stále větším počtem lidí, kteří chodí na kosmetiku či si nechávají udělat drobný zákrok s použitím laseru.

Kromě strachu ze stárnutí má generace Z podle průzkumu ještě jiný problém. Studie provedená pro italský řetězec restaurací Prezzo ukázala, že až 86 procent dotázaných ve věku od 18 do 24 let řeklo, že v nich pohled do menu v restauraci vyvolává úzkost. 34 procent lidí pak uvedlo, že je situace znervózňuje natolik, že raději požádají spolustrávníka, aby jim objednal. 

„Někteří to dotáhli do extrému: téměř 40 % respondentů z generace Z řeklo, že by jednoduše nešli na večeři ven, pokud by si nemohli předem zkontrolovat, co je na menu,“ píše list The New York Post, který o studii referoval. V Česku její výsledky přejal server Seznam Zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…