Nespi, Angelo! Merkelová padala únavou, zachytily to kamery

17.07.2021 20:33

Internetem a sociálními sítěmi koluje video dřímající německé kancléřky Angely Merkelové. Okomentoval jej i ekonom Pavel Kohout.

Nespi, Angelo! Merkelová padala únavou, zachytily to kamery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

„ICYMI: German chancellor Angela Merkel almost nodded off during a conference call,“ píše agentura Reuters k videu, na němž je vidět klimbající kancléřka Německa Angela Merkelová. V překladu to znamená, že německá kancléřka během konferenčního hovoru téměř usnula.

„Naučte se další anglické frázové slovo: Nod off = upadnout do spánku či dřímoty, zpravidla neúmyslně,“ komentuje to ekonom Kohout na Twitteru.

Naučte se další anglické frázové slovo: Nod off = upadnout do spánku či dřímoty, zpravidla neúmyslně. https://t.co/qCaLQkoIze

— Pavel Kohout (@KohoutPavel) July 17, 2021

Německá kancléřka v minulých dnech navštívila Spojené státy, kde se setkala s hlavou USA, Joem Bidenem. Hovořilo se zejména o amerických obavách ohledně plynovodu Nord Stream 2 a o spolupráci v boji proti klimatickým změnám nebo pro zmírňování dopadů koronavirové krize. Merkelová ve světle ničivých záplav ve své vlasti uvedla, že změny klimatu znamenají výrazně vyšší frekvenci extrémních meteorologických jevů.

Biden v úvodním projevu na společné tiskové konferenci ocenil dlouholeté působení Merkelové v čele Německa, které po 16 letech skončí po zářijových parlamentních volbách. Šéf Bílého domu kancléřce poděkoval například za oddanost německých jednotek, které po boku těch amerických působily v Afghánistánu, a vyjádřil přesvědčení, že partnerství USA a Německa bude vzkvétat i po odchodu Merkelové.

Podle listu The New York Times trvalo jednání prezidenta s kancléřkou asi 50 minut, Merkelová se předtím odděleně setkala s americkou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Po tiskové konferenci dvou lídrů pak byla na programu slavnostní večeře, na kterou byli kromě vrcholných představitelů současné vlády pozváni i bývalí činitelé, včetně někdejší šéfky americké diplomacie Hillary Clintonové, a dále také lídři Republikánské strany v Kongresu Mitch McConnell a Kevin McCarthy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…