Neukazujte dětem. Poslanec ANO zveřejnil pánský vtip o Monice Lewinské a Miroslavě Němcové

07.03.2019 20:43

Pravicová opozice nenechává na předsedovi Sněmovny Radku Vondráčkovi za jeho „skotačení na poslaneckých lavicích“ nit suchou. Bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová Vondráčka vyzvala, aby se po tomto skandálu své funkce vzdal. Naproti tomu poslanec Josef Hájek (ANO) se svého kolegy z hnutí zastal. Připomněl, co se dělo v Oválné pracovně, kanceláři prezidenta USA, když tam seděl Bill Clinton.

Neukazujte dětem. Poslanec ANO zveřejnil pánský vtip o Monice Lewinské a Miroslavě Němcové
Foto: Twitter
Popisek: Šéf sněmovny Radek Vondráček s kolegou Janulíkem z hnutí ANO

Před Vánoci v roce 2017 uspořádal dnešní předseda Poslanecké sněmovny na půdě dolní komory Parlamentu zvláštní večírek. Udělal během něj něco, co česká Sněmovna snad ještě neviděla. Vyskočil na předsednický pult s kytarou v ruce a rozjel „pařbu“. A dodnes na tom prý nevidí nic špatného.

Zato bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová považuje počínání Vondráčka za natolik nedůstojné, že vidí jedinou možnou cestu. Vondráček by podle ní měl na svou funkci rezignovat.

„Jedinou možnou reakcí na projev neúcty Sněmovně je rezignace předsedy Vondráčka,“ uvedla Němcová v reakci, kterou zveřejnila ODS na sociálních sítích. 

„Jako předsedkyně Sněmovny jsem měla možnost navštívit mnoho parlamentů jiných zemí a všude jsou tyto prostory považovány za mimořádné, požívají úcty občanů jako symboly státnosti a zejména historické objekty jsou mimořádně památkově chráněny. Neznám zemi, kde by něco podobného bylo možné. Jedinou možnou reakcí je rezignace předsedy Sněmovny na svou funkci,“ dodala.

Vondráčkův stranický kolega nad slovy Němcové kroutí hlavou. Položil si otázku, proč Němcová neprotestovala před ambasádou Spojených států v Praze, když se ukázalo, že si někdejší prezident USA Bill Clinton užíval sexuálních radovánek snad přímo v Oválné pracovně.

„Opozice vedená Mirkou Němcovou z ODS chce odvolat předsedu Sněmovny Radka Vondráčka za to, že před rokem a půl hrál na kytaru ve Sněmovně. Je třeba říci, že v té době byl sál v rekonstrukci. V této souvislosti se ptám, proč poslankyně Němcová neprotestovala před ambasádou USA v době, když vyšlo najevo, že v Oválné pracovně slečna Lewinská papala l...u prezidenta Clintona? Zřejmě hra na kytaru je v očích opozice větší prohřešek než hra na fujaru,“ napsal Hájek na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…